Mamak'ta Ramazan'a özel karşılama programı

ANKARA - 16.07.2012 16:11 Mamak Belediyesi'nin düzenlediği 'Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan' programında Prof. Dr Nihat Hatipoğlu vatandaşlarla buluştu. Mamak Belediyesi tarafından Saimekadın 75. Yıl Amfi Tiyatro'da düzenlenen programa AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve binlerce Mamaklı katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Talha Ramazan Doğan, ilahi okudu. Ardından Grup Sahra Tasavvuf Sanatçısı Şükrü Yeşildağ ile birlikte sahne aldı. Semazenler de söylenen eserlere eşli etti. Daha sonra sahneye Prof. Dr Nihat Hatipoğlu çıktı. Hatipoğlu sahnede yaklaşık 2 saat boyunca hem Hz. Peygamber'in hayatını anlattı hem de Ramazan ayının önemine değindi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Hayatımda örnek aldığım, hayatımda baş tacı ettiğim, hayatımda önder kabul ettiğim, arkasında saniye düşünmeden ölüme gideceğim tek insan Hz. Peygamberimizdir ?diyerek Hz. Peygamber'in hayatını anlattı. Mekke-i Mükerreme'den birkaç gün önce geldiğini belirten Hatipoğlu, Hz. Peygamber'in yaşadığı, gezdiği mübarek toprakları gezdiğini belirterek, "Allah'ın yeryüzüne en büyük lütfu ne güneş, ne ay, ne de başka bir şeydir. En büyük lütuf Hz. Muhammed'dir. O'nu sevda üstü sevdayla sevmek gerekiyor." dedi.

Hz. Peygamber'in örnek ahlakı insanlarla olan münasebeti konusunda da bilgiler veren Hatipoğlu, asr-ı saadet döneminden anlattığı hadiselerle salonda buluna izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Ramazan ayı ve oruç hakkında da Mamaklıları bilgilendiren Hatipoğlu, vatandaşlara, büyükleri, yaşlıları, akrabayı, ziyaret etmelerini ve Ramazan ayı'nın paylaşma ayı olduğunu belirterek, paylaşmanın mutluluğunu tatmaları gerektiğini söyledi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'de, Ramazan ayı boyunca Ramazan etkinlik alanında vatandaşlarla beraber olacaklarını belirterek, "Allah bu milletin, birliğini, dirliğini bozmasın." dedi. Program sonunda Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Hatipoğlu'na çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber