Obeziteden kurtuldu, piknikte buluştular

Yalova'da aşırı kilolarından kurtulan obezite hastaları, TİGEM'de bulunan piknik alanında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Obezite sorunu yaşayıp cerrahi müdahale ile bu sorundan kurtulan 20 kişi, facebook üzerinden oluşturdukları destek grubuyla, Yalova'da TİGEM Et Mangal Tesisleri'nde kendilerini ameliyat eden Operatör Doktor Murat Üstün'le beraber mangallı kutlama yaptı.

20 kişiyi obezite cerrahisiyle ameliyat ederek fazla kilolarından kurtulmalarını sağlayan Op. Dr. Murat Üstün ise ?Obezite tüm dünyada büyük bir hızla artıyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sorunun çözülmesi ve insanların bilinçlenmesi için bakanlık bazı çalışmalar yürütüyor. Biz belli bir aşamadan sonra kilo probleminin ancak cerrahi müdahale ile ortadan kaldırılmasını sağlıyoruz. Bir takım ameliyatlarla etkili ve sağlıklı kilo kaybı mümkün. Bu ameliyatın başarılı örneklerinin bir araya gelmesi sevindirici. Obezitede olumsuz bir algı var, ama bunun korkulacak bir şey olmadığını kabul edilir yöntemlerle ortadan kaldırılabildiğini söylüyoruz. Tabi ki psikoterapi ve destek grupları çok değerli. Sosyal paylaşım grupları üzerinden destek gruplarının bir araya gelerek Yalova'da böyle bir organizasyon düzenlemesine karar verdik.? diye konuştu.

Yalovalı Mustafa Aslıyüksek, bundan 3 yıl önce 160 kilo iken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle operasyon geçirmeye karar verdiğini belirtti. Aslıyürek, ?Ekim 2011'de 135 kilo idim, bugün 85 kiloya düştüm. 50 kiloyu ameliyatla verdim. Aşırı kilonun neden olduğu pek çok hastalıkla mücadele ediyordum. Şimdi hepsinden kurtuldum. Obeziteden kurtulmak sporla, diyetle başarılabilen bir şey." dedi.

Obezite cerrahisinden geçen 20 yaşındaki Gözde Ak, 1,5 yıl kadar önce 54 beden iken bu ameliyat sonrasında 38 bedene düştüğünü ifade etti. Gözde Ak, ?Hipertansiyon, kalp ritmi bozuklukları, uyku apnesi gibi obezitenin yan hastalıkları dediğimiz sorunları yaşıyordum. Bundan kurtulmam gerek düşüncesiyle ameliyat oldum. İnternetten obezite cerrahisi hakkında bilgi edindim ve ameliyat olmaya karar verdim. Çok mutluyum yeniden doğmuş gibi oldum. Yandaş hastalıklardan geçtim ve dayanışmayı da bırakmıyoruz. Artık kilo almamayı değil, kilo vermemek için, kilomu sabit tutmak için biraz daha fazla yemeyi düşünür hale geldim. Biz bu sorunu yaşayanlar için umutsuz olmayın diyoruz, obezite çözümsüz bir sorun değil.? şeklinde konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber