YÖK tasarısının hazırlayıcıları arasında bulunan Yükseköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir, tepkilerin 'rektörlerin yetkilerinin kısıtlanacak olmasından' kaynaklandığını öne sürdü.

Haber Giriş : 25 Eylül 2003 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK tasarısının hazırlayıcıları arasında bulunan Yükseköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir, tepkilerin 'rektörlerin yetkilerinin kısıtlanacak olmasından' kaynaklandığını öne sürdü.

Tartışmalı yeni YÖK tasarısının hazırlayıcıları arasında bulunan Yükseköğretim Genel Müdürü Servet Özdemir, tepkilerin, 'rektörlerin yetkilerinin kısıtlanacak olmasından' kaynaklandığını öne sürdü. Özdemir, 'Saltanat haline gelen bu yapıyı kıracağız' dedi.

Servet Özdemir, üniversitelerdeki sorunların çoğunun rektörlerden kaynaklandığını söyledi. 'Tepkilerinin temel nedeni, bundan sonra istediklerini yapamayacak olmaları' diyen Özdemir, şöyle devam etti:

'Tepkilerinin altında nelerin yattığını biliyoruz. Saltanat haline gelen bu yapıyı kıracağız. Yeni yasadaki amaçlardan biri de rektörlerin yetkilerini biraz kısmak.

Bakın, rektörlerin dışındaki hiçbir öğretim üyesi bize tepkili değil. Bunun anlamı açık değil mi? Çünkü rektörler ellerindeki istediğini yapabilme gücünü kaybetmek istemiyorlar. Şu an üniversitelerin kayıtsız koşulsuz tek hakimi onlar ve üniversitelerdeki birçok sorunun kaynağı da rektörlerin bizzat kendisi.'

Servet Özdemir, yeni tasarının türbana serbestlik getireceği yolundaki tepkileri ise 'Mevcut YÖK sisteminin sürmesini isteyenlerin bir manevrası' olarak değerlendirdi.

Rektörlerin askerlerle yaptığı görüşmelere de değinen Servet Özdemir, üniversitedeki tek tarafın rektörler olmadığını, öğretim üyelerinin de dinlenmesi gerektiğini ifade etti. Özdemir, şöyle dedi:

'Rektörleri dinlemekle üniversitelerin sorunları tam anlamıyla anlaşılmaz. Taraflar, öğretim üyeleriyle de toplantı yapsınlar.'

aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber