Mermer ocakları hakkında suç duyurusu

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de yaşayan vatandaşlar, içme sularını kirlettiği gerekçesiyle köyde bulunan mermer ocakları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yıldan beri içme sularını kirlettikleri iddiasıyla mermer ocaklarının kapatılması için mücadele eden Başköy sakinleri, bu defa Bursa Adliyesi'ne akın etti. Köyde hizmet veren mermer ocaklarıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan yaklaşık 100 kişilik grup, yazdıkları dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığına verdi.

Daha önce de Bursa Valisi Şahabettin Harput'u görmek isteyen köy sakinleri, Harput'un su meselesinin halledilmesi için talimat verdiğini ancak köyde herhangi bir çalışmanın yapılmadığını iddia etti.

Son olarak adli mercilere başvurduklarını ifade eden Başköy Muhtarı Hasan Acar, çözüm bulunmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Köydeki suların çamurlu aktığını ve su bulamadıklarını öne süren Acar, "Hukuk yoluna başvurmak için adliyeye geldik. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Yıllardır suyumuz çamurlu akıyor ve biz bu konuda mücadele veriyoruz. Suyumuzun temiz akmasını sağlamak için her türlü hukuki yola başvuracağız. Daha önce bazı kurumlar gelerek içme sularından numune alındı. Yapılan analizler sonucunda Başköy'deki suların 'içilemez' olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

Adliye önünde toplanan bazı kadınlar ise, "Suyumuzu istiyoruz. Susuz hayat olmaz" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Bursa Valisi Şahabettin Harput, bölgede konuyla ilgili inceleme yapılması için talimat vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber