Balıkesirliler daha temiz su içecek

Balıkesir'in 2003 yılından beri su ihtiyacını karşılayan İzmir yolu İkizcetepeler mevkiindeki tesisler bakımdan geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçme suyu arıtma tesisi ve pompa istasyonlarının iç ve dış cepheleri ile tesiste bulanan bütün metal aksam, üç ay süren bir çalışmayla boyandı. yrıca, tesisteki tüm iç ve dış ünitelere, kompozit malzemeden yapılmış tanıtım tabelaları yerleştirildi. PO ham su, P1 ve P2 pompa istasyonlarında, sayıları 25'i bulan pompaların salmastraları daha verimli ve daha uzun ömürlü olan mekanik tip salmastralarla değiştirildi. Ayrıca ham su terfi istasyonlarındaki pompaların panosu yenilenerek ve teknolojiye uygun hale getirildi. Buna ilaveten panolarının soğutma sistemi gözden geçirildi.

Laboratuarların TS/EN ISO17025 Deney ve kalibrasyon laboratuarlarının yeterliliği için genel şartlar akreditasyonu çalışmaları kapsamında tesiste çalışan kimyager ve biyologlar gerekli eğitimlerden geçirildi. Tesiste bulunan bakteriyoloji laboratuarının donanımı elden geçirilerek laboratuara mikrobiyolojik güvenlik kabini, inkübatör, etüv, su banyosu ve klima ilave edildi. Kimya laboratuarına da hassas terazi, analitik terazi, jar test cihazı, kombine PH metre, terazi tartım takımı ve klima alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber