Bir ayda 195 korsan taksi yolcusuna ceza

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un 3 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul'da ilk kez geçen ay 27 günde 195 korsan taksi yolcusuna 215'er TL para cezası kesildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un 3 Haziran'da yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul'da 3 Haziran-30 Haziran arası 195 korsan taksi yolcusuna 215'er TL'lik cezai işlem uygulandı.

325 TL'YE ÇIKACAK

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı (İTEO) Yahya Uğur, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bir ay sonra değerlendirme yaptığında yasanın çok yerinde ve doğru olduğunu kaydetti. Uğur, şöyle devam etti: "Bu yasanın en güzel tarafı rakamlardaki değişiklik; 6 ayda yakalanan korsan taşımacı sayısı 6 binlerdeyken son günlerde bunun ciddi oranda düştüğünü gördük. Bundan sonra taksicilerin gerçekten hizmet verme biçiminde kusur oluşturmamasını özellikle istiyoruz, bu anlamda eğitim çalışmalarımız var, yanlış yapan taksiciye ceza verilmesi yönünde çalışmalarımız var. İstanbullu bu hizmeti hem güvenli hem huzurlu ve kaliteli bir şekilde almak zorunda, biz de İTEO olarak bunu yapmak zorundayız." Korsan taşımacılık yapan kişinin bir yıl içinde ikinci defa yakalandığında kanunda öngörülen cezanın 5 misli olarak cezai işlem yapılacağını vurgulayan Uğur, yolcu da tekrar korsan taksi kullanmakta ısrar ederse ona kesilen 215 liralık cezanın da yaklaşık 325 TL'ye çıkartılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber