Didim'de plastik kapak toplama kampanyasında hedef büyüdü

İstanbul Sarıyer Belediyesince başlatılan ve Didim'de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği'nce yürütülen ?Kapakları, Kutuları Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz? kampanyası 2012 yılında da Cem evi öncülüğünde sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanyanın Cem evi ayağında koordinatörlük görevi üstlenen Hasan Dikçe ?Halkta gerekli duyarlılığı gördük ama Kaymakamlık, Belediye ve STK'lar anlamında kampanyaya duyarlılık bekliyoruz.?dedi.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneğince yürütülen ?Kapakları, Kutuları Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz? kampanyası 2012 yılında da Cem evi öncülüğünde sürdürülüyor. Kampanyanın 3 yıldır Didim'de sürdürmeye çalıştıklarını belirten Kampanyanın Cem evi ayağında koordinatörlük görevi üstlenen Hasan Dikçe Sarıyer Belediyesinin sürdürdüğü kampanyanın bu yılda sürdüğünü söyledi.

Geçen yıl 3,5 ton kapak karşılığında 12 adet tekerlekli sandalye gönderildiğini ve bunların ihtiyaç sahibi engellilere dağıtıldığını belirten Dikçe ?Kampanyamız Didim geneline yayıldı. Farklı farklı yerlerden ve insanlardan kapaklar gönderiliyor. Kampanya da başarılı olmak için daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Aralık ayında kampanya bitti diye Ocak ayında kapaklar atılıyor; bu yapılmasın, beklesinler, kampanya bitmediği sürece kapaklar alınabilir. Bu anlamda halkında bilinçli olmalarını istiyoruz? dedi.

?KURUMLARA DUYARLILIK ÇAĞRISI?

Didim'de kampanya için cadde ve sokaklarda kapakları toplanması için küçük kutuların konulduğunu söyleyen Dikçe ?Maalesef halkımızın gösterdiği duyarlılığı yetkili mercilerden göremiyoruz. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve STK'lar bu anlamda duyarlılık bekliyoruz ve Didim'e daha çok Engelli araba kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda sadece Didim merkezden değil Akbük ve Akyeniköy beldelerinde ve köylerden destek bekliyoruz. Geçen yıl Akbük'te AKÇED bu konuda destek sağladı; bir her yerden destek istiyoruz? dedi.

?HER TÜRLÜ PLASTİK KAPAK ALINIYOR?

Kampanya kapsamında her türlü envayi plastik kapağın alındığını vurgulayan Dikçe ?Sadece plastik su şişeleri değil her türlü plastik kapak kampanya kapsamında; bu konuda Didim olarak engellerimiz adına güzel bir çalışma yapmayı hedefliyoruz; geçen yıldan daha fazla Engelli arabası alınması için herkesten duyarlılık bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber