Altın Koza gezici sinemasının 14 bin 500 kilometrelik yolculuğu başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali bir ilke imza atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gezici sinema, 'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganları ile 14 bin 500 kilometre yol kat edecek, Anadolu'nun 61 noktasında sinema gösterimi yapacak. Gezici sinemanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Çok güzel bir günde bir ilki yaşıyoruz. Adana'nın geçmişinde Türk Sinemasının çok önemli bir yeri var. 1940'lardan itibaren Türk Sineması ile iç içe olan bir kent Adana. 1969 yılından beri Altın Koza düzenleniyor. Altın Koza'yı artık Anadolu'ya taşıyoruz. 38 ilde 61 noktaya sizlerin sıcak selamını götüreceğiz. Altın Koza Anadolu'nun festivalidir.? dedi.

SİNEMA ANADOLU İLE BÜTÜNLEŞECEK

Gezici sinema şeklinde düzenlenen bu TIR'la sinemanın halkla bütünleşmesini sağlayacaklarını belirten Zihni Aldırmaz, ?Sinemanın dışında Hacivat-Karagöz, halk oyunları, konserler gibi çeşitli etkinlikler de olacak. Geçmişte 200 yazlık sinemanın bulunduğu bu coğrafya sinema büyüsünü Anadolu'ya taşıyor. 14 bin 500 kilometre yol yapılacak, 61 noktada gösteri gerçekleştirilecek.? şeklinde konuştu.

Zihni Aldırmaz'ın açıklamalarının ardından konuklara gazoz ve patlamış ikram edildi. Askılı sehpalarıyla gazoz ikram eden görevliler ve konukların beyazperde önünde tahta sandalyelere oturması nostaljik bir ortam oluşturdu. Toplantının ardından gezici sinema ilk gösterim yapacağı merkez olan Tufanbeyli'ye uğurlandı.

TIR'ın tanıtım gezisinin de yapıldığı toplantıya Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GÖSTERİ YAPILACAK MERKEZLER

Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Festivali Gezici Sineması şu merkezlerde gösteri yapacak: Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Akçatekir, Pozantı, Mersin-Namrun, Kozan, Mersin-Erdemli, Mersin-Limonlu, Mersin-Gözne, Mersin-Kızkalesi, Karataş, Yumurtalık, Mersin, Ceyhan, Osmaniye-Kadirli, Osmaniye, İmamoğlu, Karaisalı, Aladağ, Osmaniye-Düziçi, Osmaniye-Bahçe, Hatay-Erzin, Hatay-Payas, Hatay-Dörtyol, İskenderun, Hatay-Kırıkhan, Tarsus, Konya Ereğli, Afyon-Bolvadin, Bilecek-Söğüt, Sakarya-Geyve, Düzce-Gölkaya, Karabük-Safranbolu, Çankırı, Amasya, Malatya-Darende, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri-Pınarbaşı, Sıvas, Tokat, Elazığ-Harput, Erzincan-Kemaliye, Erzurum-Horasan, Kars-Sarıkamış, Iğdır, Van-Erciş, Bitlis, Batman-Hasankeyf, Mardin, Diyarbakır-Çermik, Adıyaman, Şanlıurfa-Harran, Gaziantep-Nizip, Kilis ve Kahramanmaraş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber