Burdur Belediyesi, Uzun Çarşı'yı yeniden cazibe merkezi yapacak

Burdur Belediyesi, Uzun Çarşı'yı yeniden cazibe merkezi yapmak için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, düzenlediği basın toplantısında, Uzun Çarşı Sokak Sağlıklaştırma Projesi çalışmalarına yönelik eleştirilere cevap verdi. Sokak sağlıklaştırması çalışmalarına esnaflardan tepkiler geldiğini belirten Akkaya, "Olumlu olumsuz eleştiriler var. Bu çalışmalar sırasında mülk sahiplerinin talepleri değerlendirilip işlev ve sokak silueti dikkate alınarak yeni öneriler getirilmiştir. Belediye olarak amacımız önceki yıllarda Burdur'un ticari merkezi olan Uzun Çarşı'nın eski özelliğini kazanmasını sağlamaktır. Uzun Çarşı'yı cazibe merkezi haline getireceğiz. Sebep işte bu. Yoksa harcanan yaklaşık 2 milyon TL'yi heba etmek değildir." dedi.

Uzun Çarşı sokak sağlıklaştırma çalışmalarının zamanlamasının yanlış olduğu yolundaki eleştirilere de cevap veren Akkaya, şunları söyledi: "Zamanlamasının yanlış olduğunu söyleyenlere şunu sormak istiyorum. Çalışmalar yaz aylarında yapılmasın, peki kış aylarında yapacak olsaydık bu defa da yağmurda çamurda çalışma mı olur denilmeyecek miydi? Çünkü geçmişte alt yapı çalışmaları esnasında aynı sızlanmalarla karşılaştık. Yazın yapmayacağız, kışın yapmayacağız, ne zaman yapacağız? Çalışma azmimiz daha fazla körüklendi, bizden daha fazla hizmet istenilsin. Bu nedenle doğru zamanlama işin bir an önce bitirilmesidir ve de zamanında bitecektir.?

Esnafın siftah etmemesinin sebebinin Uzun Çarşı'da yapılan inşaat çalışması olmadığını aktaran Akkaya, asıl sebebin halkın Yukarı Pazar'a çıkmak istememesi olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber