Alaca Mescid şenlendi

Balıkesir'in tarihi camilerinden Alaca Mescit yaz Kur'an kursu ile renkli günler yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatil olması ile dolmaya başlayan cami özellikle şehir merkezindeki öğrencilerin Kur'an- kerim öğrendiği mekanlardan biri oldu.

Alaca Mescit Camii imamı İsmail Küçük, çocukların kursa ilgisinden oldukça memnun. Küçük, "Yıllar sonra yaş uygulamasının kalkması ile her yaştan çocuk dinimizin güzelliklerini öğrenebiliyor. Çocuklarımız camimimizde hem Kur'an-ı kerimi öğrenip, dini ve ahlaki bilgilerini tazeliyorlar, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunuyorlar" dedi.

İmam İsmail Küçük, öğrencilerin çeşitli eğlenceler ile Kur'an-ı kerim öğrendiğini belirterek, ayrıca tatil havasından da uzak düşmediğini söylde. Cami müezzini Mustafa Kızılgün'ün de öğreticilik yaptığı kursta kızlı erkekli 70 öğrenci eğitim görüyor.

Alaca Mescit'deki kursa çarşı esnafı da ilgi gösteriyor. Bazı esnaflar, kursiyer öğrencilere çeşitli hediyeler veriyor. Hediyeler arasında 5 adet bisiklet ve 70 adet kol saati bulunuyor. Her gün bir esnaf simit, lahmacun, ayran, çikolata gibi gıda maddeleri ile tüm öğrencilerin beslenmesine katkıda bulunuyor.

Alaca Mescit imamı İsmail Küçük, caminin baştanbaşa boyandığını, Balıkesir Belediyesi'nin katkıları ile gül suyu ile yıkandığını belirtti. Böylece Alaca Mescit Ramazan'a hazır hale geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber