Bakan korumalığı yaparken kaza geçirerek kötürüm oldu...

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Uyanık, bakan korumalığı yaparken kaza geçirerek kötürüm oldu. Asıl darbeyi çocuklarıyla evi terkeden eşinden yedi. Gazilik maaşına el koyan eşi, devlete karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 1 trilyon 750 milyarla kayıplara karıştı.

Ahmet Uyanık. 38 yaşında. Bakan korumalığı yaptığı sırada geçirdiği trafik kazasıyla hayatı değişti. Bakıma muhtaç bir duruma düştü. Eşi çocuklarıyla birlikte evi terk etti. Yıllarca Uyanık'ın maaşını alan eşi Ayten Uyanık, kocasından habersiz devlete karşı açtığı tazminat davasından yasal faiziyle birlikte 1 trilyon 750 milyar lira kazandı. Ancak durumu fark eden Uyanık'ın çocukluk arkadaşı Bahattin Kılıç, devreye girince gizlice oynanan oyunlar ortaya çıktı.

EN BÜYÜK HAYALİYDİ

UYANIK, polis kolejinden mezun olduktan sonra hayalindeki mesleğe adım attı. Kısa süreli çeşitli illerde polis memurluğu yaptıktan sonra Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne atandı. Dönemin Devlet Bakanı Ali Şevket Erek'in korumalığını yaparken geçirdiği trafik kazası bütün hayatının değişmesine neden oldu. Bakıma muhtaç bir duruma gelen Uyanık, çok sevdiği mesleğinin yanında, evinden, çocuklarından oldu. Evi terk ettiği iddia edilen eşi Ayten Uyanık, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'na tazminat davası açtı. 1995 yılında açılan maddi ve manevi tazminat davası 2002 yılında karara bağlandı. Hakedilen tazminat 360 milyar liraydı. Ancak mahkeme faizi ile birlikte 1 trilyon 750 milyar lira tazminata hükmetti.

Bu gelişmeler yaşanırken Uyanık olanlardan habersiz, parasız ve bakıma muhtaç bir şekilde yaşlı annesi Asiye Uyanık'ın yanında hayata sıkı sıkı tutunmaya çalışıyordu. Eşi tarafından oynanan bu oyun Ahmet Uyanık'ın ziyarete gelen çocukluk arkadaşı Bahattin Kılıç'ın devreye girmesiyle ortaya çıktı. Kılıç, arkadaşının durumuna dayanamayarak olayı araştırınca akıllara durgunluk veren entrikalar gün ışığına çıktı.

HUKUK MÜCADELESİ

AYTEN Uyanık'ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında 1 trilyon 750 milyar lira tazminat kazanıldığını belirleyen Kılıç, olayın hemen vesayet merci olan mahkemeye bildirdi. Bu arada kardeşi İsmail Uyanık'ta mahkemeye başvurarak abisinin vasiliğinin kendisine verilmesini ve Ayten Uyanık'ın vasiliğinin iptal edilmesi için dava açtı. Mahkeme Ayten Uyanık'ın vasiliğinin iptaline ve kazanılan tazminatında bloke edilmesine karar verdi.

AVUKATLAR ALDI

KILIÇ, tazminat davasını üstlenen ve sürekli olarak şehit yakınlarının ve gazi polislerin davalarını aldığını iddia ettiği avukat Suat Nesimi Aksu ve yeğenleri ile Avukat Neriman Özdemir'in avukatlık ücreti olarak çok fazla para aldıklarını da öne sürdü. Kılıç, ?Ayten Uyanık avukatlarla iki ayrı anlaşma yapılmış. Bu anlaşmalarda avukatlık ve icra takibi için yüzde 50 oranında anlaşılmış. Ancak mahkemenin izni olmadan yapılan bu anlaşma geçersizdir' dedi. Kılıç'ın girişimleri ile Uyanık Ailesi'nin yaptığı itirazları değerlendiren mahkame, Ayten Uyanık'la avukatlar Suat Nesimi Aksu, Neriman Özdemir, Derya Kıran arasında yapılan sözleşmenin geçerliliğinin tespit edilmesini ve bu kişilere verilecek avukatlık ücretinin miktarının saptanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Bahattin Kılıç'ın Ahmet Uyanık'a kayyum olarak atanmasını kararlaştırdı.

PARA KİMDE?

Uyanık'a kayyum olarak atanan Bahattin Kılıç, mahkemeye başvurarak husümet izni talebinde bulundu. Kılıç talebinde, vesayet makamından habersiz olarak yapılan avukatlık sözleşmesine dayanılarak kazanılan 1 trilyon 750 milyar lira tazminatın 875 milyar liralık bölümünün avukatlık ve icra takibi ücreti olarak Aksu ve diğer avukatlar tarafından alındığını buna ek olarak da 157 milyar tutarındaki KDV'nin de yine Uyanık ailesine yükletildiğini ileri sürdü. Mahkeme, taraflar arasındaki çekişmenin giderilmesi, belirtilen rakamın geri alınması için dava açması ve taraflar arasındaki çekişmenin giderilmesi için Kayyum Bahattin Kılıç'a izin verilmesine karar verdi.

?İDDİALAR ASILSIZ'

Ortaya atılan iddialarla ilgili olarak görüştüğümüz avukat Suat Nesimi Aksu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ?Bizim üzerimize herhangi bir para bulunmuyor. Biz bütün parayı mahkemenin belirttiği hesaba yatırdık. Ayrıca bir davada yüzde 50 avukatlık ücreti almadık. Bir davada avukatlık ücreti farklıdır icra takibi ücreti farklıdır.

Bizim yaptığımız sözleşmeler yüzde 25'i geçmez. Bu konuda bir fazla para alma gibi olay söz konusu değil' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber