Foça'da sekiz saat süren 'elektrik işkencesi'

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da dün 18.30 ve 02.30 saatleri arasında yaşanan elektrik kesintisi halkın ve turistik işletme sahiplerininh büyük tepkisine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saatlerce süren ve Foça'daki cadde ve sokakların karanlığa gömülmesine neden olan kesinti nedeniyle vatandaşların çoğu kendin sokağa attı. Mevsim normallerinin üstünde seyreden bunaltıcı sokaklar nedeniyle başta dondurma olmak üzere serinletici gıda ve içecek satan iş yerleri de zor durumda kaldı. Birçok işletmenin malları bozuldu. Müşterilerine ve ilçeye gelen turistlere mum ışığında hizmet veren işletmeciler yaşadıkları duruma isyan etti.

Duruma tepkili vatandaşlar, turistik bir ilçe olan Foça'da saatler süren elektrik kesintisi yaşamalarına anlam veremediklerini belirterek, "Hangi çağda yaşıyoruz? Burası doğuda bir dağ köyü, Anadolu'da bir taşra kasabası değil. Burası İzmir'in göz bebeği turistik ?Foça' . Türkiye'nin en batısındayız. 2012 yılındayız. Günümüzde halen böyle sorunların yaşanması çok utanılacak bir durum? dedi.

Malları bozulan işletme sahipleri de, TEDAŞ'ın uzun süreli arızalar hakkında kendilerine bilgi vermesi gerektiğini savunarak, tepkilerin, "Uzun süreli elektrik kesintileri öncesinde halk bilgilendirilmelidir. Biz Türk halkı olarak bu tür çağ dışı gelişmelere alışkınız. Ancak turistlik bir ilçe olmamız nedeniyle tatil için Foça'ya gelen yabancı misafirlerimize rezil oluyoruz. Yabancı misafirlerimizin Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi olarak görmesini içimize sindiremiyoruz? şeklinde dile getirdi.

Öte yandan sorunla ilgili TEDAŞ'tan resmi bir açıklama gelmediği öğrenilirken, kesintinin merkez trafoda oluşan arıza nedeniyle oluştuğu öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber