Başkan Çelik: İl merkezlerine ne yapılıyorsa, Polatlı'ya da aynısı yapılıyor

Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, illere yapılan yatırımların aynısının Polatlı'ya da yapıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yakup Çelik, merkezi ve yerel yönetim tarafından ilçeye yapılan yatırımları yerinde inceledi. Polatlı'nın adeta bir şantiyeye döndüğünü belirten Başkan Çelik, merkezi yönetim tarafından yapılan 300 yataklı bölge hastanesi, adalet sarayı, bin 500 kişilik kapalı spor salonu, yerel yönetim tarafından yapılan TMO eski beton silosu kültür merkezi, Yenimahalle'deki 60 konut ve mahalle konağı, itfaiye binası, Zafer Mahallesi Konağı, Engelliler Rehabilitasyon Ve Buluşma Evi, Necip Fazıl Parkı 2. Etabı çalışmaları ile Polatlı'nın çehresinin değiştiğini ifade etti.

Çelik, Polatlı'yı sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, ticari ve tarım bakımından bir şekilde geliştirmenin, ilçenin önünü açmanın ve Polatlı insanının ufkunu aydınlık tutmanın gayreti içinde olduklarını vurguladı.

İl merkezinde olan yatırımların aynısının Polatlı'ya da yapıldığını kaydeden Çelik, şöyle devam etti: "Kırşehir'e hangi kapalı spor salonu yapıyorsa, Polatlı'ya da o yapılıyor. 150 bin nüfuslu illere hangi hastane yapılıyorsa, Polatlı'ya da o hastane yapılıyor. Oralarda hangi alt geçit, üst geçit yapılıyorsa Polatlı'ya da o yapılıyor. Belediye olarak da bizim ölçeğimizdeki il veya ilçelerden çok daha başarılı bir belediye olduğumuzu şahsım değil, bunu tüm belediye başkan arkadaşlarımız, hükümetimiz, milletvekillerimiz hakkımızı teslim ediyorlar.?

Başkan Çelik, merkezi yönetim ve yerel yönetim tarafından ilçeye yapılan hizmetleri ise şöyle özetledi: "300 yataklı bölge hastanesinin yapımına başlandı. Bu proje Başbakanımızın emriyle Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülen bir proje ve maliyeti 40 milyon lira. Belediye olarak buradaki arsaların imar çalışmalarını yaptık ve 62 dönümlük alanı hastane yeri olarak tahsis ettik. Hızlı tren istasyonuna yakın bir bölge. Hastanenin 2014 yılı içinde hizmete başlaması mümkün olacak. Polatlı'da salon sporlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası müsabakalar yapılması için bin 500 kişilik kapalı spor salonunun inşaatına başlandı. 4,5 milyon liraya mal olan spor salonu 2013 yılında hizmet vermeye başlayacak. Yapımına geçen yıl başlanan yeni adalet sarayı ağustos ayı sonuna kadar bitirilecek. Yeni adli yılın yeni binada başlayacağını, bu projenin maliyetinin ise 4,5 milyon lira. 42 bin ton asfaltlama çalışması yaptık. Bu yıl 50 bin ton asfalt sermeyi hedefliyoruz. Kırıkkale ili de 50 bin ton asfalt hedeflemiş, Polatlı düzeyinde birçok ilde böyle bir asfalt serimi yok. Buna rağmen şehir içinde giremediğimiz birçok sokak ve cadde var, belki bir ek bile yapabiliriz. Asfalt hedefimize ulaştık. Bunun maliyeti 10 milyon liradır."

Almanlar tarafından 1880'li yıllarda yapılan TMO'nun eski beton silolarını kültür merkezine dönüştürdüklerini bildiren Çelik, "Projede, sanat atölyeleri, tarım müzesi, bilim müzesi, nikâh salonları, kültüre katkı veren unsurlar yer alacak. Kültür merkezi 2013 yılında tamamlanacak. 2 milyon 334 bin liralık maliyetin 2 milyon 100 bin lirası Ankara Valiliği'nce karşılanacak. Ayrıca kentsel dönüşüm projesi kapsamında Eskişehir yoluna paralel olan Yenimahalle'de 60 adet Mevlana konutlarının yapımına başladık. 2 bloktan oluşan 60 adet Mevlana konutu yapacağız. Mahalle konağı ve küçük bir alışveriş merkezi de yapılıyor. Burası bittiğinde mahallede yeni ve modern bir yapılaşmanın başlayacağını düşünüyoruz. Projenin maliyeti 6 milyon lira ve 2013 yılının ortalarında bitecek. İtfaiye teşkilatını yeni araçlarla güçlendirdik ve yeni bir itfaiye müdürlüğü binası yapmaya başladık. Yeni itfaiye binamız 1 milyon 300 bin liraya mal olacak. Dar cadde ve sokaklara girmek için merdivenli bir araç, cenaze hizmetleri için bir araç, bir arazöz, bir de acil kurtarma aracı aldık. Yeni ve güçlü filo ile yeni binada Polatlı'ya daha iyi bir hizmet sunulacak." diye konuştu.

Engellilere yönelik yeni bir merkez yaptırdıklarını da hatırlatan Çelik, "Eski Ankara evi mimarisinde yapılan merkez, aynı zamanda mahalle konağı hizmeti sunacak ve içerisinde arkeopark, hobi bahçeleri, su unsurları yer alacak. Şehir merkezinde yapımı devam eden Necip Fazıl Parkı'nın ikinci etabının eylül ayında bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber