Beykoz'daki sokak hayvanları için 2 bin su kabı

Beykoz Belediyesi'nin sokak hayvanlarının sıcak havalarda artan su ihtiyacını karşılamak üzere hazırladığı 2 bin su kabı gönüllülerle vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meydan, sokak ve caddelere bırakılacak su kaplarını doldurmak ise ilçe sakinlerinin görevi.

Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için gönüllülerle birlikte sahada etkin bir çalışma yürüten Beykoz Belediyesi yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilk etapta 2 bin su kabı hazırladı.

Üzerinde ?Hayvan Dostlarımıza Sahip Çıkalım? yazılı su kapları Beykoz Belediyesi avlusunda düzenlenen törenle sokak hayvanları için çalışan gönüllüler, mahalle muhtarları ve vatandaşlara dağıtıldı.

Sokak hayvanlarına su bulmada kolaylık sağlamak amacıyla başlatılan uygulamayla belediye görevlileri tarafından park-bahçeler, meydan ve sokaklara bırakılacak su kaplarını ilçe sakinlerinin doldurması istenecek. Talep halinde yeni su kapları da hazırlanacak.

Besleme Noktaları da Kurulacak

Hayvan rehabilitasyon merkezinde ve gönüllülerle birlikte sahada yürütülen çalışmalarla sokak hayvanları konusunda ilçede ciddi bir mesafe kat ettiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: ?Bizim kültürümüzde merhamet etmeyen merhamet bulamaz. İnsan olarak sokak hayvanlarını dışlamak gibi bir yaklaşım sergileme lüksüne sahip değiliz. Sokak hayvanları konusunda her zaman çözüm odaklı, iyi niyetli bir yaklaşım sergiledik. Bu kapları sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için hazırladık. Beykoz büyük bir ilçe ormanda yaşayan hayvanlar için ise besleme noktaları kuracağız? diye konuştu.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda ilçede yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını ifade eden Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün de başarılı çalışmaların dolayısıyla Başkan Çelikbilek'i tebrik etti.

65 Gönüllüye Teşekkür

Su kabı dağıtım töreni öncesinde sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında sağlıklı yaşaması konusunda Beykoz Belediyesi'yle işbirliği halinde çalışan 65 gönüllüye katkı ve destekleri dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber