Adana'da teravih namazı 12 camide hatimle kılınacak

Adana Müftüsü Arif Gökce, Ramazan ayında il genelinde 12 camide hatimle teravih namazı kılınacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklama yapan Müftü Arif Gökce, Allah'ın emrettiği şekilde oruç tutan Müslümanlar için Ramazan'ın çok verimli ve bereketli bir ay olduğunu belirtti. Müslümanların sabrın yarısı olan oruçla, Allah için meşakkatlere katlanacağını kaydeden Müftü Gökçe, ?Aynı şartlarda oruç tutarak nefisleri terbiye eden eşitlik eğitimi yapacağız. Beş vakit namaz, teravih, mukabele dinleme ve iftar sofralarında bir araya gelip kaynaşacağız. Sadece yeme- içme ve menfaat duygusundan ibaret olan maddeci düşünceyi bırakıp paylaşmayı fiilen tatbik edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu sene yatsı namazı ve teravihin geciktirilmeden, takvimlerde gösterilen saatte kılınacağını hatırlatan Müftü Arif Gökce, camilerin tamamında sabah ve ikindi namazlarından önce mukabele okunacağını ifade etti.

Bütün müftü ve vaizlerin Ramazan programları yaptığını aktaran Gökce, ayrıca yaylalarda oturanlar için de vaaz programları düzenleneceğini duyurdu. Sabancı Merkez Camii'nde yatsı ve öğle namazlarından önce vaazlar verileceğini bildiren Gökce, yolcular, hamile olan ve emziren bayanlar, pir-i fani denilen çok yaşlı olanlar ve doktor tavsiyesine bağlı olarak kalp hastalığı, verem ve akciğer iltihabı, kanser, mide ve bağırsaklarda ülser, ileri safhada şeker ve tansiyon hastalarının oruç tutmayabileceğini bildirdi. Hastalıkları geçenlerin daha sonra oruç tutması gerektiğini aktaran Gökce, ?Hiç tutamayacak derecede hasta olanlar her gün için bir fidye verirler. Bir fidye, bir fitredir. Fitre ise bu sene 8,5 TL'dir.? açıklamasında bulundu.

İl genelinde 12 camide hatimle teravih namazı kılınacağını kaydeden Gökce, bu camileri şöyle sıraladı: "Seyhan ilçesinde; Kaymakam Kalezade, Tahtalı, Hacı Cumali, Alemdar, Ağca Mescit, Mahmudiye Külliyesi, Döşeme, Su Gediği camileri. Sarıçam'da Hacı Nuri Camii, Yüreğir'de Hayırsevenler Camii, Çukurova'da Somuncubaba Camii, Kozan ilçesinde ise Arife Çamurdan Camii."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber