Ödemiş'ten İzmir'e gelirken treni tercih eden yolcular isyanda...

Klimasız vagonlarda ve ayakta yolculuk etmek durumunda kalan yolcular, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş-İzmir arasında hizmet veren trenlerle seyahat eden vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği sıcak yaz günlerinde, bazı vagonların klimasız ve bakımsız olması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıya tepki gösterdi. Hem ayakta hem klimasız trenlerde seyahat etmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin soruna biran önce çözüm bulmasını istedi.

Numaralı bilet satılmaması nedeniyle de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren yolcular, "2 saatlik yolculuk ayakta çekilmiyor. Sıcaklar da bastırınca, çekilmez hale geldiler? dedi. Yetkililer ise yolun bakımda olduğunu ve kısa zaman sonra daha konforlu yolculukların yapılacağını belirterek, Devlet Demiryolları'nın (DDY) Ödemiş-İzmir arasındaki bazı trenlerin periyodik bakımları ve onarımları nedeniyle bazı vagonları seferden çektiği bilgisini verdi. DDY yetkilileri ?1960 model eski trenler tekrar devreye sokularak açık kapatılmaya çalışılıyor? dedi.

İşi gereği sık sık İzmir'e yolculuk yapan Ödemiş'in Çaylı Beldesi'nden Recep Öztürk, yaşadıklarını, "Demir yolu ekonomik. İşimiz de Çankaya ve Basmane tarafında olunca tren çok ideal oluyor. Fakat tren seferleri bugünlerde bizim için sıkıntı. Yetkililere sorduğumuzda, şu an kullanılan trenlerin bakımlarının yapıldığını ve en kısa sürede tekrar seferlere başlanacağını söylediler. Tam da yaz günü, aşırı sıcakların hâkim olduğu şu günlerde yaptığımız yolculuk adeta işkenceye dönüşüyor. Eski yıllarda olduğu gibi hem nostalji yaşıyoruz, hem de kapı ve pencereler açık şekilde yolculuk yapıyoruz. Yoğunluktan dolayı ayakta gidip geldiğimizden kapıları açarak elimizle tutuyoruz. Yoksa sıcaktan bayılacağız. Bir an önce klimalı trenler tekrar devreye girmeli? şeklinde dile getirdi.

Yolculardan 57 yaşındaki Mustafa Türk, özellikle yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığını anlatarak, "Biletler numaralı olmadığı için ayakta gidiyoruz. 2 saat az değil. Yaşlılar büyük sıkıntı çekiyor. Gençler de kendilerine göre haklılar belki yer vermiyorlar. Sıkıntının giderilmesi gerekir? diye konuştu. 18 yaşındaki Halis Furkan Kocakulak da, numarasız bilet almak zorunda kalmalarına tepki gösterdi: "İzmir'den buraya kadar gelmek sıkıntı verici. Hele bir de ayakta olunca sıkıntı artıyor. Bir de trenin hangi durukta duracağı söylenilmiyor. Yolu bilmeyen biri için zor bir durum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber