Belediye çalışanları işitme engelliler için işaret dili öğreniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlarla birebir teması olan birimleri, işitme engellilerle daha sağlıklı diyalog kurabilmek amacıyla işaret dili eğitimi almaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasıma kadar sürecek kurslarda 3 bin 400 kelimeyi öğrenebilecek düzeye gelecek personel, tercümanlık belgesi de alacak.

Geçen günlerde Engelsizizmir Projesi'ni başlatan veren ve engellilere yönelik Türkiye'deki ilk uluslararası kongre için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de personeli için işaret dili kursu düzenledi. Vatandaşlarla birebir iletişim kuran İtfaiye, Huzurevi, Sosyal İşler, Zabıta, Spor Müdürlüğü, Eşrefpaşa Hastanesi, ESHOT, Basın Yayın Müdürlüğü ve Hemşehri İletişim Merkezi'nde görevli 32 kişi derslere başladı. İşaret dili eğiticisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Gürbulak'ın öğretmenliğinde yürütülen derslere katılan personel, şimdiden duygularını ifade etmeyi, zaman kavramını, meslekleri ve şarkı söylemeyi öğrendi. Haftada bir gün 5 saat süren kursta dersler. kimi zaman keyifli kimi zaman da zorlayıcı sahne oluyor. Dersleri pürdikkat izleyen personel, eğitmenlerinin sorularına işaret diliyle cevap veriyor. Kısa sürede İstiklâl Marşı'nı işaret diliyle baştan sona okumayı öğrenen kursiyerler, eğiticilerinden tam not alıyor.

Belediyenin birimlerine gelen ve derdini anlatamayan vatandaşlara ulaşabilmek amacıyla bu kursun düzenlendiğini belirten yetkililer, ?İşitme engellilerimiz belediyemizin birimlerine geldiğinde, sorunlarını anlayan arkadaşlarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz.? dedi. Kasım ayına kadar sürecek kursun sonunda öğrencilerinin işaret el alfabesini öğreneceğini belirten Gürbulak da toplam 3 bin 400 kelimeyi ifade edebilecek duruma geleceklerini ve tercümanlık belgesi alacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber