Zabıt katipliğinde bir çok yerde ilan edilen kadrolar dolmayacak. Yapılan uygulamalı sınavın saçmalığına ilişkin bir aday değerlendirmesi

Haber Giriş : 25 Eylül 2003 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıt katipliğinde bir çok yerde ilan edilen kadrolar dolmayacak. Yapılan uygulamalı sınavın saçmalığına ilişkin bir aday değerlendirmesi

Merhaba,
Bildiğiniz gibi, 20 Eylül 2003 tarihinde Adalet Bakanlığı Zabıt Katipliği sınavı yaptı. Aynı sınav sonucuna göre, daha önce iki yerleştirme oldu. Ve yapılan bu iki yerleştirmede uygulamalı ve mülakat gibi ikinci bir sınav yapmadan binlerce kişi yerleştirildi. Şimdi ne oldu da uygulama ve mülakat yoluna gidildi. Bizim günahımız nedir? Aynı sınav sonucuna göre binlerce kişiyi yerleştirdiler, sıra bize geldi; "Durun bakalım sizi ikinci bir sınava alacağız" gibi ADALET BAKANLIĞI'nın ismiyle bağdaşmayacak bir ADALETSİZLİK yapılmıştır.

Problem bu kadar olsa... Ankara DGM'nin yaptığı sınavda 3 dakikada 90 kelimeyi yazan çıkmadı. İstanbul Adli Yargı Komisyon Başkanlığı da aynı dertten mustarip... Ne olacak şimdi? DGM yetkilileri ile yaptığım görüşmede: "Keşke yazan çıksa idi, bu insanlara çok ihtiyacımız vardı" gibi bir serzenişte bulundular. Bizzat gidip Adalet Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığım görüşmelerden bir sonuç alamadım. Ben şahsen normal şartlar altında 3 dakikada 120 kelime yazabilen bir kişiyim. Ama benim hayatıma yön verecek bu 3 dakikada 90 kelimeyi yazamadım. Eminim ki, diğer arkadaşlarım da aynı dertten mustarip. Sınav heyecanı ve stresi insanı yiyip bitiriyor zaten. İnsan fıtratını göz önüne almayan, insanın haleti ruhiyesinden anlamayan kişilerin uydurduğu bu 3 dakikada 90 kelime yazma saçmalığına son verilmesi, en azından 70 kelimeye indirilmesi şarttır.

Bir de Adalet Bakanlığı yetkililerine neden daha önce aynı sınav sonucuna göre ikinci bir sınava gerek duyulmadan yerleştirme yapıldığını, şimdi neden aynı sınav sonucuna göre, ikinci bir sınava alındığımızı sorduğumda, Şube Müdürü olan Beyefendi asabileşti ve cevap veremedi.

Bu sınava giren arkadaşlar, sizi hakkınızı aramaya davet ediyorum. Gelin birlik olalım, İdare Mahkemelerine gidelim. Lehimizde sonuç almamız çok yüksek bir ihtimal. Bakanlığa bizzat gidin. Neden aynı sınav sonucuna göre daha önce ikinci bir imtihana gerek duymadan yerleştirme yapıldığını, şimdi neden sizi ikinci bir sınava tâbi tutuyorlar bir sorun. Bakanlığı telefonla, maille açıklama yapmaya, bu sınavın tekrar edilmesine zorlayalım.
Z. Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber