Kayseri'de yaz kurslarından 2 bin öğrenci yararlandı

Kayseri Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen ve 2012 öğrencinin eğitim gördüğü yaz okullarında kapanış heyecanı yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikgazi Belediyesi'ne ait toplam 7 kurs merkezinde,11 branşta açılan ve 18 Haziran'da başlayan yaz okullarında toplam 2012 öğrenci eğitim gördü. Kurs süresince 30 öğretmen de görev yaptı.

Tiyatro salonunda gerçekleştirilen programda ilk olarak merkez şubede ahşap ve ebru kursuna katılan Elzem Bedestencioğlu, kürsüye çıkarak, yaz okullarına katıldığı için çok mutlu olduğunu ve burada zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, oldukça zevkli anlar yaşadığını söyledi. Bedestencioğlu, arkadaşlık, paylaşma ve özgüven konularında bu kursun kendilerine çok faydalı olduğunu söyledi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise çocukların hem kültürel, hem sportif hem de sosyal yönden gelişmelerini amaçlayan yaz okullarının çok faydalı olduğunu belirtti. Başkan Büyükkılıç, ?Biz bütün çocuklarımızı önemsiyor, çocukların öğrenmelerinin yanında eğlenmelerine de imkân sağlıyoruz. Burada eğitim alan çocuklarımızın gerek derslerinde gerekse SBS sınavlarında elde ettiği başarılarda aileleri kadar bizler de gururlanıyoruz. Bu kursların hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyor, öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz. Velilere de çocuklarını bizlere güvenerek emanet ettikleri için teşekkür ediyor, onlara layık olmak için çalıştığımızı belirtmek istiyorum.? dedi.

Konuşmaların ardından Melikgazi Belediyesi kurslarında eğitim gören ve SBS sınavında 485,480 ve 479 puan alan öğrencilere Başkan Büyükkılıç tarafından birer küçük altın hediye edildi. Kapanış programında daha sonra çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterisi, 'Masalcı' isimli tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Çocuklarını bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan velilerinde oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, veliler çocuklarını görüntülemek için yoğun çaba sarf etti. Programda ayrıca takı tasarım, el sanatları ve ebru gibi kurslarda eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan toplam 568 parça eserden oluşan el sanatları sergisi açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber