Engelliler, kendilerine özel cami yapmak için dernek kurdu

Sakarya'da görme, işitme ve bedensel engellilere özel cami ve Kur'an kursu yapmak için dernek kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk, dernekte düzenlediği basın toplantısında engellilere engelsiz ibadet yapmalarını sağlayacak bir cami için böyle bir dernek kurduklarını söyledi.

Engeliler Cami ve Kur'an Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği'nin tüzüğünü hazırladıklarını ve dernekler masasına verdiklerini belirten Şentürk, ?Tüzüğü hazırlamamız epeyce zor oldu. Çünkü daha önce buna benzer bir dernek yok. Dünyada ilk kez böyle bir dernek kuruluyor. Bu dernek yine dünyada görme, işitme ve bedensel engellilere özel bir cami yaptıracak." dedi.

Derneğin kurulma aşamasının tamamlandığını, şimdi de caminin projesini hazırlayacaklarını vurgulayan Aşkın Şentürk, düşündükleri cami planını şöyle anlattı: "Düşüncemize göre camimizin üç bölüm ve üç girişi olacak. Sağ girişten bedensel engelliler, sol girişten işitme engelliler ve ortadan da görme engelliler girecek. Bu girişler engel gruplarına göre, engellilerin rahat bir şekilde camiye girmesi için tasarlanacak. Engel grupları ayrılan yerde ibadetini yerine getirecek. Örneğin işitme engelliler için işaret dili, görme engelliler için sesli cihazlar, kabartma ve ortopedik ve tekerlekli sandalyeye mahkum engelliler için de özel düzenlemeler olacak."

Kendilerine 2,5 dönüm alanın yeterli olacağını kaydeden Şentürk, caminin yanında Kur'an Kursu, misafirhane, kütüphane, oturma alanları, kafeterya gibi alanlarda olacağını dile getirdi. Şentürk, "Böyle bir kompleks düşünüyoruz. Bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber