Kayıp paraşütçüye 4'üncü günde de ulaşılamadı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar beldesi Oymapınar Barajı'nda 4 gün önce motorlu paraşütle hava fotoğrafı çekerken Manavgat Irmağı'na düşen paraşütçü Davut Çelik'e ulaşılamadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya deniz polisinden 5 kişilik ekip Manavgat Irmağı ve Manavgat Barajı çevresinde Davut Çelik'i arama çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Çelik'in hava fotoğrafı çektiği ve yanında taşıdığı çantayı ırmak kenarında bir vatandaşın bulduğu belirtildi. Deniz polisi dalgıçlar, ırmak suyunun çok soğuk olmasının çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi. Irmak kenarında üçüncü defa tarama yaptıklarını belirten deniz polisleri, baraj çevresinde de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

GÜVEN: OYMAPINAR'DA PARAŞÜT UÇUŞLARINA İZİN VERİLMEMELİ

Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, Manavgat Kaymakamlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Oymapınar beldesinde motorlu ve yamaç paraşütü uçuşlarının yasaklanması gerektiğini söyledi. Beldelerinde Manavgat ve Oymapınar barajlarının bulunduğunu belirten Güven, iki barajda da enerji üretimi olduğu için motorlu ve yamaç paraşütü uçuşlarının tehlike arz ettiğini söyledi. Bölgede yamaç ve motorlu uçuşların yasaklanması için ilgili birimlere başvuruda bulunduğunu belirten Güven, motorlu paraşütle uçuş yapan Davut Çelik'in beldeleri sınırları içinde ırmağa düşmesine çok üzüldüklerini kaydetti. Güven, "Beldemizde yüksek gerilim hatları var. Gerilim hatlarının bulunması motorlu ve yamaç paraşütü uçuşları için büyük risk. Uçuş yaparken tele takılması çok büyük tehlike oluşturur. Bazı paraşütçüler Oymapınar beldesinde uçuş yaparken akrobasi gösterisi yapıyor. Bu daha büyük risk ve hayatlarını tehlike atma. Enerji nakil hatlarının bulunduğu yerde paraşüt uçuşu yapılmaz. Bütün dünyada yasak. İnsan hayatı ucuz değil." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber