Alanya'ya uluslararası amfi tiyatro yapılıyor

Antalya'nın Alanya ilçesine 3 bin kişilik amfi tiyatro yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Belediyesi'nin yaptırdığı amfi tiyatronun temeli Mart ayında atıldı. Dinek Mahallesi'nde inşaatı devam eden amfi tiyatro 2 milyon liraya mal olacak.

Alanya'nın ilk amfi tiyatrosu, kültürel ve sanat etkinlikleri ile eğitim kurumlarına da hizmet verecek. İnşaatına başlanın amfi tiyatronun inşaatını inceleyen Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, amfi tiyatroyu yıl sonunda bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Sipahioğlu, Meclis üyesi Ali Sinanoğlu, Hüseyin Girenes ile Tevfik Darı birlikte inşaatı gezerek FND İnşaat adlı firmanın sahibi müteahhit Oğuzhan Şahin'den bilgi aldı. Sipahioğlu, ulusal ve uluslararası konser, tiyatro, bale ve opera gösterilerine ev sahipliği yapacak amfi tiyatronun idari binasında ise sanatçı odaları, dinlenme odası, sergi salonu, kütüphane ve otoparkın yer alacağını belirtti.

Sipahioğlu, "Yıllardır hayal ettiğimiz amfi tiyatro 2013 yılında hizmete girecek. Side ve Aspendos'taki etkinliklere, insan yoğunluğu ve ses tahribatından dolayı ciddi şekilde sınırlama getirildi. Bu anlamda tesis, bölgemizin kültürel talebini de karşılayacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber