Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak açıklaması

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Ramazan ayında yeni atanan arkadaşlarla ilimizde bin 612 kişilik bir kadroyla insanlarımızın din hizmeti konusunda yanlarında olacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçak, makamında düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayının ilk teravi namazının bu akşam kılınacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl ramazan ayında bir konu seçildiğini belirten Koçak, "Her yıl ramazan ayında farklı bir konu seçiliyor. Bu yıl ramazan ayının ana teması 'Selamlaşma' konusu olacak. Cenab-ı Allah idrak ettiğimiz bu ramazanı şerifi ülkemize, milletimize, memleketimize, bütün İslam ve insanlık alemi hakkında hayırlı ve mübarek eylesin" diye konuştu.

Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'nın ülke genelinde özellikle ramazan ayında imam ve müezzin ihtiyacı olan yerleri belirlediğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"İhtiyaç duyulan yerlere 93 yeni atama yapmak suretiyle büyük ölçüde görevlisi olmayan cami kalmayacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Arkadaşlarımız geldiler ve görevlerine başladılar. 93 tanede Kuran kursu hocası ataması yapıldı. Ramazan ayında yeni atanan arkadaşlarla ilimizde bin 612 kişilik bir kadroyla insanlarımızın din hizmeti konusunda yanlarında olacağız. Ramazan ayında merkezde 5 camimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır."

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber