KPSS mağdurlarından yürüyüşlü tepki

Bursa'da toplanan bir grup KPSS mağduru, sınavda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla uygulamayı yürüyüşle protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fomara Meydanı'nda toplanan KPSS mağdurları, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Grup ardından sessizce dağıldı. Yürüyüş sırasında bazı engelli vatandaşların da destek verip yürüyüşe katıldığı gözlendi.

Grup adına basın açıklaması yapan Canan Kara, kendisinin de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyoloji mezunu olmasına rağmen 3 yıldır atanamadığını belirtti. Canan Kara, sınavlarda usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Canan Kara, ?Her sınavda ayrı bir skandala imza atan ÖSYM, özellikle memur atamalarının olduğu sınav sorularının servis edilmesi ve belli çevrelere sunulması geleneğini 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda da sürdürdü.? şeklinde konuştu. Sınav sorularının bazı çevrelere servis edildiği iddialarının dolaştığını ifade eden Canan Kara, savcılıkların bu iddiaların üzerine gitmesi gerektiğini kaydetti.

Grup, basın açıklamasının ardından KPSS aleyhine atılan sloganlar eşliğinde Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Kent Meydanı'nda bulunan havuzun başında bir süre bekleyen grup ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber