İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cumhurbaşkanı Sezer ile 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Emin Alıcı, 3 yıl önce ağır eleştirilerde bulundukları Gürüz'e, arka çıktı.

Haber Giriş : 26 Eylül 2003 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Sezer ile 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Emin Alıcı, 3 yıl önce ağır eleştirilerde bulundukları Gürüz'e, arka çıktı.

9 Eylül Üniversitesi'nin açılışında bir araya gelen Sezer ve Alıcı, hükümetin yeni YÖK Yasa Taslağı için Gürüz gibi, ?Üniversiteleri siyasallaştırır.? dedi.

2000 yılındaki rektörlük seçimlerinde Alıcı sandıktan birinci çıkmıştı. YÖK Başkanı Gürüz, Sezer'e gönderdiği listeye 1 oy alan adayı koyarken, 449 oy alan Alıcı'yı elemişti. Sezer, listeyi veto etmiş, Alıcı da kamuoyuna yaptığı açıklamalarla Gürüz'ü sert biçimde eleştirmişti. Gürüz de, ?Alıcı'yı sakıncalı uyarısı nedeniyle eledik.? açıklamasını yapmıştı. Aradan geçen 3 yıl sonunda Sezer ve Alıcı, YÖK Yasası'nın değiştirilmesine karşı Gürüz ile aynı noktada buluştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, geçen yıl sadece 3 üniversitenin eğitim yılı açılışına katılırken bu sene şimdiden 4 üniversitenin açılışına katıldı. Sezer'in açılışlarda yeni Yükseköğretim Yasa Tasarısı'na karşı mesajlar vermesi dikkat çekiyor. Ekim başlarında Bursa Uludağ Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin açılışına katılacak olan Sezer'in birkaç üniversite açılışına daha gitmesi bekleniyor.

Şimdiye kadar, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün de İzmir'de Ege ve 9 Eylül üniversitelerinin açılışında konuşurken, hükümet tarafından hazırlanan Yükseköğretim Yasa Tasarısı'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 3 yıl önce ağır eleştirilerde bulundukları Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Kemal Gürüz'e, dün 9 Eylül Üniversitesi açılışında arka çıktı. Alıcı ve Sezer, hükümetin yeni YÖK Yasa Taslağı için Gürüz gibi, ?Üniversiteleri siyasallaştırır.? dedi. Alıcı ve Sezer, 2000 yılında sandıktan birinci çıkan Alıcı'yı eleyen YÖK Başkanı Gürüz'e, ?Rektörlük koltuğu 449 oy alanın mı 1 oy alanın mı hakkı?? diye sordu. Gürüz'den, ?Alıcı'yı sakıncalı uyarısı nedeniyle eledik.? cevabı aldı. Aradan geçen 3 yıl sonunda rektörlük koltuğu için birbirlerine demediklerini bırakmayan Sezer ve Alıcı ile Gürüz YÖK yasasının değiştirilmesine karşı birleşti. 2000 Haziran'ında yapılan 9 Eylül Üniversitesi rektörlük seçimlerinde Emin Alıcı, 449 oyla sandıktan birinci çıktı. YÖK'ün Köşk'e gönderirken elediği 3 aday arasında Alıcı da yer aldı. Alıcı'nın giremediği YÖK listesine 1 oy almış başka bir aday girdi. Bunun üzerine Emin Alıcı'nın öğretim üyesi arkadaşları gazetelere ilan vererek, meydanlarda cübbeleriyle gösteri düzenleyerek Gürüz'ü ve YÖK'ü yerden yere vurdu. Sezer de bu kişileri Çankaya Köşkü'nde kabul edip görüştü. Ardından Sezer, Alıcı'nın yer almadığı YÖK listesini 2 defa üst üste veto etti. Sonuçta 1 oy alan 2 kişinin YÖK'e gelmesi gereken istifaları Çankaya Köşkü'nden YÖK'e ulaştırılarak Alıcı'nın YÖK listesine girmesi ve atanması Cumhurbaşkanı tarafından bizzat sağlandı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber