Yeni doğan bebekleri göbek kordonu düşmeden yıkamayın

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Handan Akkuş, yeni doğan bebeklerin, göbek kordonu düşmeden yıkanmaması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Handan Akkuş, yeni doğan bebeklerin göbeğine su değdirilmemesi gerektiğini, mecburiyet durumunda ise göbeğin su değdirilmeden kapatılmasının uygun olacağını belirtti. Dr. Akkuş, herhangi bir durum söz konusu olmaması durumunda bebeğin göbek kordonu düşünceye kadar yıkanmamasının, en doğru uygulama olacağına işaret etti.

Anne sütünün bebeklerde çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Akkuş, "Yeni doğan bebeklerde 2-3 saatte bir anne sütü verilmelidir. Bu bakımdan anne sütü çok önemlidir. Ama sezaryenli annelerde ve bazı normal doğumlu annelerde süt 3-4 gün gecikmeli gelebilir. Bu dönemde mama verilebilir. Yeni doğan bütün bebeklerde herhangi bir problemi olsun olmasın mutlaka 2. aydan itibaren kalça ultrasonu olmalıdır. Bebek 15 günlükten bir yaşına kadar devit 3 damlaları kullanılmalıdır. Bu mevsimde ishal vakalarında artış görülebilir. Bu gibi durumda kaynatılmış su ve bol bol sıvı gıdaların tüketilmesi gerekir. Ayrıca mevsim itibariyle havaların aşırı sıcak gitmesinden dolayı çabuk bozulacak gıdalarında buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber