Vali Kara'nın talebine Karslılar duyarsız kaldı

Vali Ahmet Kara'nın sıklıkla dile getirdiği Kars'ın tarihi objelerini yeni Valilik Konağı'nda sergileme isteğine Karslılar duyarsız kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kara, yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldiği yeni Valilik Konağında incelemelerde bulunurken basın mensuplarına, daha önce sıklıkla dile getirdiği, ?Kars'ın tarihi objeleri için bir müze oda oluşturuyorum. Karslılardan bu konuda yardım bekliyorum, gerekirse parasıyla etnografik eserler almak istiyoruz.' talebine Kars'tan bir çakı bile getirenin olmadığını söyledi.

Restorasyon çalışmalarının bittiğini aktaran Vali Kara, ?Önümüzdeki haftadan sonra özel kalemim ve basın müdürümle bu binada çalışmaya başlıyoruz. Kars için hayırlı olmasını diliyorum. Daha önce duyurduğumuz ve tekrar sizlerin aracılığıyla halkımıza duyurmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu bina müze olarak kullanılmak isteniyordu. Gelinen noktada odalardan birisini müze odası yapalım dedik. Karslılara da çağrıda bulunduk ve dedik ki 'Elinizde ki etnografik tarihi eserleri bizlere getirin. İsterseniz satın alalım veya Valiliğe bağışlayın, biz de adınıza kayıt altına alalım ve burada sergileyelim. Fakat şu ana kadar bir tane çakı bile getiren olmadı. Bunu da ben çok büyük üzüntüyle karşılıyorum. 15 gün daha bekleyeceğim, eğer bir bağış olmaz ise odayı kapatarak başka bir amaç ile kullanacağım.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber