Yurttaş: Sultaniye kuru üzümünün okullarda dağıtılması için teklifte bulunacağız

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Sultaniye kuru üzümünün okullarda ücretsiz dağıtılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na teklifte bulunacaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Yurttaş, TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Sayın Ali Rıza Türker'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, Türk Hava Yolları(THY)'nda Manisa Sultaniye kuru üzümünü tanıtımı konusunda başlattıkları projenin devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde üzümü tanıtma adına daha başka projelerinde olduğunu belirten Yurttaş, "Örneğin İngiltere'de olduğu gibi Türkiye'de de ilköğretim okullarında kuru üzümün ücretsiz dağıtılması konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızı teklifte bulunacağız. İnşallah bunun kabul edileceğini düşünüyoruz. Bir de yurt dışına gıda yardımı yapan yardım kuruluşlarıyla görüşerek, yardım paketlerinin içerisine mutlaka Sultaniye kuru üzümün de girmesi konusunda önerilerimiz oldu." dedi.

Özellikle Ramazan ayı içerisinde dağıtılacak gıda paketlerinin içerisine mutlaka kuru üzümün konulması ile ilgili teklifte bulunduklarını anlatan Yurttaş, "Yaz döneminde bozulmayacak, saklama koşulları rahat, dağıtımı kolay olan bir ürün kuru üzüm. Biz birer kiloluk ya da yarımşar kiloluk paketleri yaptırmaya hazırız. Dağıtılacak gıda paketlerinin içerisinde mutlaka üzüm bulunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber