Göçükte kardeşini kaybeden Koşan: İhmalleri yoksa bırakın aklansınlar

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Havzası'nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçük felaketiyle ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayda ihmali olan 23 kişinin cezalandırılması istemiyle açılan dava sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu davasının açılması göçükte hayatını kaybeden işçi yakınlarını da sevindirirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın resmi görevlilerin soruşturulmasına izin vermemesi ailelerin tepkisine neden oldu.

Toprak altında kalan işçi Muhsin Koşan'ın kardeşi Muhmani Koşan, olayla ilgili sergilenen tavrı anlayamadıklarını kaydetti. Koşan, ?Burada sadece özel şirketi suçlamak yersiz. Devlet içerisinde ihmali olanlarla ilgili de dava açılmalı. Burada 4 gün önce bir göçük olmuştu. 4 gün sonra bu insanlar oraya neden sokuldu? Devlet, denetleme görevini neden düzgün yapmadı? Şimdi bakıyoruz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dava açılmasına izin vermemiş. Neden izin verilmiyor? Eğer gerçekten bir suçları yoksa bırakın aklansınlar.? diye konuştu.

Kayıp işçilerin aileleri olarak davaları yakından takip ettiklerini anlatan Koşan, ?En başından beri suçlu olanların bir an evvel cezasını bulmasını istiyoruz. Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz.? ifadesini kullandı.

DAVA SÜRECİ

Göçükle ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame sonrasında kamu davası açılmış ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili olarak şu bilgilere yer verilmişti: ?Soruşturma esnasında ayrıca Elektrik Üretim AŞ'nin bir kısım üst düzey yöneticilerinin göçük olaylarında kusurları olduğu iddiası ile haklarında işlem yapılmış, bu şahısların kamu görevlisi olmaları ve 4483 Sayılı Yasa gereğince farklı bir soruşturma usulüne tabi olmaları nedeniyle haklarındaki soruşturma evrakı soruşturmanın, sürüncemede kalmaması bakımından ana soruşturmadan ayrılmış ve izin için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderilmiştir. Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca soruşturma izni verilmemesi üzerine Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu karara karşı Danıştay Başkanlığı nezdinde itiraz edilmiştir. İtiraz sonucunda soruşturma izni verildiği takdirde bu şahıslar hakkında da soruşturmaya devam olunacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber