Yeni bir eylem hazırlığında yakaladık

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, Eminönü'ndeki iftar çadırında verilen yemeğe katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Mutlu, çıkışta gazetecilerin, Gaziosmanpaşa'daki polise saldırı olayının faillerinin yakalanmasıyla ilgili sorularına, şöyle yanıt verdi:

"Gaziosmanpaşa'da yemek yerken saldırıya uğramak suretiyle şehit olan polis memurumuzun katillerini yakalayabilmek için devletimiz tüm istihbarat birimleriyle el ele vermek suretiyle İstanbul'da yoğun çalışmalara başlamışlardı. Bugün o çalışmanın sonucunu almaktan, ebediyete intikal etmiş şehidimizin ailesinin, milletimizin gönlünü ferahlatmaktan memnunuz. Saldırının faillerini bugün yaralı olarak ele geçirdik. Mevcut bilgiler, yeni bir eylem arzusuyla yola çıktıklarını gösteriyor. Her yerde aranan bu şahıslar taksiye binmek üzereyken, kendilerini çok iyi tanıyan İstanbul polisimiz tarafından fark edilmeleri üzerine bir takip başlatıldı. Kısa sürede durdurulan araba içerisinde kontrol altına alınan örgüt mensupları, çatışmaya girildiğinde de yaralı ele geçtiler. Faillerin, katillerin, örgüt mensuplarının yeni bir eylemi gerçekleştiremeden yakalanmış olmaları bizim için çok önemli. Terör örgütü mensuplarına hiçbir zaman fırsat vermeden bu amansız takibi sürdürmeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber