Sivil toplum kuruluşu ?ortak akıl' toplantısında buluştu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ile Çorlu İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD), 'ortak akıl' toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlikte çalışma kararı alarak, ortak yapılacak çalışmalar için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. İlk faaliyet olarak da Ramazan ayında ortak iftar verilecek.

TAGİD binasında gerçekleşen toplantıda ?Sivil toplum kuruluşları ile Ticaret ve sanayi odası ve diğer oda temsilciliklerinin iş dünyasına nasıl bir fayda sağlayacağı' konusunu TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Tevfik Ayhan görüşlerini dile getirdi.

TAGİD'in, TUSKON'un da desteğini alarak üyelerin işlerini geliştirmek ve büyütmek; dış pazara açılmak isteyen iş adamlarını temsil edecek bir organizasyon olmanın yanı sıra sorunları gündeme taşıyarak sorunlara çözüm önerileri üretmek, Trakya Bölgesi, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve beldelerinin hak ettiği yere ulaşması yolunda geniş katkı sağlamak üzere kurulduğunu söyledi.

ÇİSAD başkanı Rahmi Yavuz ise çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dernek, Federasyon ve Konfederasyon yapısının TAGİD ile benzerliğine dikkat çeken Yavuz "Bizler iki sivil toplum kuruluşu bu bölgede yaşayan burada ticaret yapan, üretim yapan kuruluşlarız. Yapılan çalışmaların bölge ve ülke ekonomisine katma değer katacak çalışmalar olması lazım, üretim olması lazım. Hepimiz aynı gemide yolculuk yapıyoruz, geminin her koşula uygun olması lazım." diye konuştu.

Toplantı sonunda TAGİD ve ÇİSAD dernek başkanları, bu yıl ortak bir iftar programı yapma kararı aldı. İftarın herkesi kucaklaması adına Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Çorlu Belediye başkanlığına da teklif götürülecek. Teklif kabul görürse toplu halde protokolünde katılımı bir iftar verilerek, oluşacak bütçeden artan rakamla da yeniden komisyona yetki verip ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak. Ayrıca, Çorlu Karatepe mevkiinde kurulacak katı atık bertaraf tesisinin durumu kakında, halkın içeriğini daha iyi bilmesi için halka yönelik bilgilendirme programı yapılacak.

TAGİD merkez binasında gerçekleştirilen ?ortak akıl' toplantısına, ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Yavuz, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Saydan ve Ahmet Yılmaz, TAGİD Yönetim kurulu başkanvekilleri Tevfik Ayhan, Süleyman Kotot, Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Er, Mehmet Özkan, Taner Erdim, İsmail Korkut, üye Yavuz Hasçelik ve Genel Sekreter Nihat Biçer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber