Yollardaki yoğunluk artınca, kazalar da beraberinde geldi

Binlerce çalışan, yıllık izinlerini değerlendirip tatil yapmak, memleketlerine gitmek için yollara düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehirler arası yollardaki yoğunluk artınca ölümlü kazalarda da birbiri ardına gelmeye başladı. Son olarak bugün Ağrı'da bir minibüs ile kamyonetin çarpışması sonucu 13 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Kırıkkale'de dün akşam meydana gelen kazada ise 6 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar ise kazalara aşırı hız, yakın takip, hatalı solama ve yorgunluğun sebep olduğunu söylüyor.

Son günlerde ölümlü trafik kazalarının arttığını belirten Türkiye Trafik kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner, kamuoyundaki ?sıcaklar attı, kazalar arttı' yönündeki algıya da katılmadığını söyledi. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarının yanı sıra araçlarının bakımlarını da yaptırmaları gerektiğine işaret eden Güner, ?Aracın bakımını yaptırmazsan, kabak lastikle yola çıkarsan, cep telefonuyla konuşursan sadece sıcaklarda değil soğuk havalarda da kaza yaparsın. Sıcakların az da olsa kazaya etkisi olabilir; ama bu öncelikli değil. Tespitlerimize göre kazaların öncelikli sebebi sırasıyla; hız, yakın takip, hatalı solama ve yorgunluktur. Sıcak havayı yorgunluk maddesiyle birlikte değerlendirebiliriz.? dedi.

Ölü sayısının fazla olduğu kazalardaki artışı da değerlendiren Dernek Başkanı Güner, özellikle minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarında fazla yolcu taşınmaması gerektiğini söyledi. Sürücülerin emniyet kemeri bağlama konusunda halen yeterli bilince sahip olmadığının altını çizen Güner şöyle devam etti: ?Kaza haberleri üzüntüyle takip ediyoruz. Ama acaba bu araçlarda fazla yolcu var mıydı, sürücüler cep telefonuyla mı konuşuyordu? Kazaya karışan araç sürücüleri yola yorgun mu çıkmış veya araçlarının bakımlarını yapmış mı, bilemiyoruz. Sürücülerimiz temel trafik kurallarına uymanın yanı sıra direksiyon başında cep telefonuyla konuşmaması, muhakkak suretle emniyet kemeri takması lazım. Vay efendim, ?emniyet görevlileri, sağlık görevlileri kemer takmıyormuş'. Onlar da insan. Onların da kemer takması lazım.?

RAMAZAN'DA SÜRÜCÜLER ÜÇ MİSLİ DİKKAT ETMELİ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle uzun yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Hitay Güner, ?Sürücülerimiz normalde dikkat ediyorsa, Ramazan ayında 3 misli özen göstermeli. Özellikle toplu taşıma araç sürücüleri oruç tutmanın da etkisiyle uzun süre aç kalıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber