Yasadışı e-posta okuma kavgası yargıya taşındı

Haber Giriş : 31 Temmuz 2005 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, milletvekili Hamza Albayrak'ın oğlu Emre Ensar Albayrak hakkında, "bilgisayarına girerek yasadışı olarak e-maillerini okuduğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak ile Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan davalık oldu. Ekinalan, Albayrak'ın oğlu Emre Ensar Albayrak hakkında, "bilgisayarına girerek yasadışı olarak e-maillerini okuduğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Albayrak da Ekinalan hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

KİT Komisyonu üyeliğinden istifa eden Hamza Albayrak ile Ekinalan arasındaki kavga seçimlerin hemen ardından başladı. Müfettiş kökenli Albayrak, Ekinalan'ın kavgalı olduğu ve hakkında soruşturmalar açtırdığı bir Türk Telekom personelini danışman olarak aldı.

Albayrak'ın soruları Ekinalanı zorlamıştı

O dönemde KİT Komisyonu üyesi olan Albayrak'a Türk Telekom'la ilgili çok sayıda bilgi ve belge gelmeye başladı. Bu bilgi ve belgelerden yola çıkan Albayrak, KİT Komisyonu denetimlerinde Türk Telekom ve Aycell'i adeta bir müfettiş gibi sorguladı. Albayrak'ın soruları Türk Telekom ve Aycell yönetimini zor duruma düşürdü.

Geçen yıl ise Türk Telekom'un denetleyen KİT Alt Komisyonu'nda Albayrak'a görev verilmemesi parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Türk Telekom'un peşini bırakmayan Albayrak'ın, Ekinalan hakkındaki iddialarını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Albayrak'ın, önümüzdeki günlerde Ekinalan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı ileri sürüldü.

Albayrak: Hesaplaşacağız

Yeni Şafak'a konuşan Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, "Yargıya intikal eden konuda konuşmamız çok doğru olmaz. Bu olay usülen, esasen, teknik yönden ve fiilen hukuka uygun değildir. İlgilileriyle hesaplaşacağız ve yargı bir karar verecek. Yargının verdiği karara da herkes katlanacak" diye konuştu.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, "Ben gerekli suç duyurusunda bulundum. Olay artık yargıya intikal etti" demekle yetindi. Suçlanan Emre Ensar Albayrak da, "Olay yargıda, yorum yapmam doğru olmaz" ifadesini kullandı.

Bu ilk iddia değil

Ekinalan'ın, e-maillerinin okunması ilk defa gündeme gelmiyor. Daha önce Ali Sabancı'ya gönderdiği bir e-maili Aydınlık Dergisi'nde yayınlanan Ekinalan, dergi hakkında dava açmıştı. Ekinalan, bunun üzerine bilgisayarındaki güvenlik duvarını ikiye çıkardığını ve önemli yazışmaları e-mail üzerinden yapmadığını söylemişti.

Emre Albayrak: Babamı yıpratmak istiyorlar

Emre Albayrak'ın, yakın çevresine ise, "İddialar üzerine Savcılık polisten bu konunun araştırılmasını istiyor. Polisin bunu araştırması için mutlaka bilirkişi ile Ekinalan'ın bilgisayarında inceleme yapması gerekiyor. Oysa bu yapılmıyor. Türk Telekom'a başvuru yapılıyor ve doğrudan benim bilgisayarımın IP numarası veriliyor. IP numarası sadece Türk Telekom'dan öğrenilebilir. Olayın tarafı olan bir kişinin başında bulunduğu bir kurumun verdiği bilgi hukuken geçerli olmaması gerekir. Babamın elindeki belgelerden korkuyor. Babama birşey yapamadıkları için benim üzerimden babamı yıpratmak istiyorlar. Bunlardan hukuken bir sonuç çıkmaz ama ben de kendisi hakkında dava açacağım" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber