Kimse Yok Mu, doğuda kurduğu çadırlarda her gün 4 bin kişiyi iftar veriyor

Kimse Yok Mu Derneği Van, Erçiş, Hakkâri ve Gümüşhane'de kurduğu iftar çadırlarında günde 4 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek görevlileri Erzurum'da ise günde 125 aileye 4 çeşit sıcak yemeği gönüllüler aracılığıyla adrese teslim ediyor.

Toplumsal kaynaşma, birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı Ramazan'da Kimse Yok Mu Derneği, ihtiyaç sahipleri ile iftar vakti evine yetişemeyenler için iftar çadırları kurdu. Hayırsever vatandaşların bağış ve yardımlarını yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam eden dernek, Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurduğu iftar çadırları ile vatandaşlara günde 3 çeşit sıcak yemek ve tatlı ikramında bulunuyor.

Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan süresince Erzurum, Van, Erçiş, Hakkâri ve Gümüşhane'de yaklaşık 100 bin kişiye iftar yemeği verecek. Derneğin Erzurum Şube Müdürü Mahmut Bal, Ramazan ayında bölge ilerinde kurdukları iftar çadırlarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Bal, hayırsever vatandaş, iş adamlarının yanı sıra kurum ve kuruluşların iftar yemekleri için sponsor olduklarını dile getirdi. Erzurum il merkezinde ihtiyaç sahibi 125 aileye günlük 4 çeşit yemek dağıttıklarını anlatan Bal, "İzdiham yaşanmaması ve yardım alan vatandaşlarımızı rencide etmemek için gönüllü arkadaşlarımız büyük sefer tasları içerisinde ve beraberinde ekmeği, ihtiyaç sahibi ailelerimizin kapılarına kadar götürüp elden günün erken saatlerinde teslim ediyoruz." dedi.

Bal, Hakkâri, Van, Erçiş, Gümüşhane ve diğer bölge il ve ilçelerinde de iftar çadırlarıyla günde 4 bin kişiye yemek verdiklerine de işaret ederek, "Halkımızın yüreği çok zengin. Kendisi tokken, fakir komşusu iftarı aç yapmasın diye derneğimize gelip ayni ve nakdi yardım yapan hayırseverlerimizin sayısı oldukça fazla. Bu hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle Van'da bin, Erciş'te 750, Hakkâri'de 800, Gümüşhane'de 500 ve diğer ilçelerde olmak üzere günde4 bin kişiye iftar çadırlarında yemek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber