Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ?1000 köye 1000 tarımcı' projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıklandı.

Haber Giriş : 26 Eylül 2003 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ?1000 köye 1000 tarımcı' projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıklandı.

Proje kapsamında, bin kadar ziraat mühendisi ve veteriner hekim, ?gönüllü danışman' olacak.

Tarım Bakanı Sami Güçlü, törende yaptığı konuşmada, projenin genç ve idealist mühendislerin, çiftçilerle buluşturulması anlayışı ile hazırlandığını söyledi. Güçlü, 3 yıl sürdürülmesi planlanan projenin, kısa zamanda ülke geneline yaygınlaştırılmasının planlandığını kaydetti. Başbakan Erdoğan da, projenin devlete ek maliyet getirmeyeceğini ve tüm finansmanın sivil toplum örgütleri ile hayırseverler tarafından karşılanacağını bildirdi.

Proje uyarınca, istihdam edilecek ?tarım danışmanları'', öncelikle görev yapılacak bölgedeki ziraat mühendisi ve veteriner hekimler arasından seçilecek. Köylüyle ve bölgeyle bütünleşebilecek, kırsal yaşam tarzına aşina kişiler arasından seçilecek danışmanlar, hizmet verecekleri köylerde ikamet edecekler ve böylece hizmette süreklilik sağlanacak. Tarımsal üretimin her aşamasında mesai sınırlaması bulunmaksızın hizmet verecek danışmanlar, Bağ-Kur mükellefi olacak, prim ödemelerini kendileri karşılayacak. Tarım danışmanları olarak görev alacaklar, valiliklerin yapacakları duyurulara istinaden tarım il müdürlüklerine başvuracaklar.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber