Kendilerini savcı olarak tanıtan çete suçüstü yakalandı

Adana'da kendilerini savcı olarak tanıtan bir çete, kredi kartlarının kopyalandığını iddia ederek bir vatandaşı dolandırmaya çalıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ikamet eden Mustafa K.'yi arayarak kendilerini savcı olarak tanıtıp, kredi kartlarının kopyalandığını ve sorunu çözmek için verdiklerini hesaba 7 bin 300 TL yatırılmasını istedi. Telefonda konuştuğu kişinin dolandırıcı olduğunu fark eden Mustafa K., polise giderek durumu anlattı. Telefon dinlemelerinde çetenin Adana'dan aradığının tespit edilmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçildi. Polisle ortak çalışma sonucu Mustafa K., verilen hesaba 10 TL yatırdı. 4 çete üyesi merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Bankalar Caddesi üzerindeki bankadan parayı çekerken, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen İbrahim D. (28), Çağla G. (23), Agid Ç. (19) ve Hüseyin A.'nın (19) burada ifadesi alındı. Çağla G. ifadesinde kendisinin çeteyle bir alakası olmadığını iddia ederek, ?İbrahim D. bir yerden para geleceğini söyledi. Borcu nedeniyle benim hesap numaramı istedi. Bende hesap numaramı verdim. Dolandırıcılık yapacağını bilmiyordum? dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber