Nur çeşmesinden şerbet aktı

Malatya Belediyesi'nin Ramazan ayında çeşmeden akıtarak ikram ettiği şerbet ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Ramazan ayı ve özel günlerde geleneksel hale getirdiği şerbet ikramına devam edildi. PTT önündeki Nur Çeşmesi'nde gerçekleştirilen şerbet ikramına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Şerbet ikramı geleneğiyle ilgili bir açıklama yapan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatyalıların şerbet ikramı uygulamasını çok beğendiğini belirterek, bu geleneği sürdüreceklerini dile getirdi.

Nalçacı, günlük 1,5 ton şerbet ikramının yapılacağını kaydederek şöyle konuştu: "Şerbet özellikle Müslümanların farklı bir içeceğidir. Şerbet, 11 ve 12. yüzyıldan başlayarak serinleme adına çeşitli meyvelerden yapılmış bir içeceğimizdir. Biz, içerisinde 13 çeşit baharatın olduğu vişne özünden yapılmış şerbetimizi Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Her akşam saat 10.00'da başlayacak şerbetimizi Malatyalılar doya doya içecek. Yaklaşık 1,5 ton şerbet ikram edilecek. Sıcak Ramazan günlerinin en güzel içeceği bizim için şerbet olacak."

Malatyalıların Ramazanı en güzel şekilde geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Nalçacı, herkesi şerbet içmeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber