Gebze'de ilk iftar Arapçeşme'de

Gebze'de gelenekselleşen mahalle iftarlarının ilki Arapçeşme Mahallesinde kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebze protokolü iftarını mahalle sakinleriyle aynı sofrada açtı. İftarda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ?On bir ayın sultanı Ramazan'ın getirdiği manevi atmosferi hemşehrilerimizle birlikte teneffüs ediyoruz. Vatandaşlarımızın birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olan mahalle iftar sofralarımız unutulan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırıyor? dedi.

Kroman Çelik İlköğretim Okulu bahçesinde Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde gerçekleşen ilk iftar programına Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve AK Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyeleri ile mahalle muhtarı da katıldı. Arapçeşme sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Ramazan ayının ilk iftarında yaklaşık bin kişi protokolle birlikte oruç açtı.

İftar sonrası vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ?Yediden yetmişe her yaştan hemşehrimizi aynı sofrada buluşturan mahalle iftar sofralarımız birliktelik kültürümüzün gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Birbirini tanımayan komşuları bir araya getiriyor. İnsanları birbirine kaynaştırıyor. Sevgi, dostluk, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize bereketli bir Ramazan diliyorum? dedi.

Tasavvuf müziği eşliğinde açılan iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla tanışan Başkan Köşker, iftar sonrası mahalle sakinleriyle birlikte çay içerek sohbet etti, mahallede yapılan hizmetlerle ilgili soruları cevapladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber