Kiraz entegre mücadele çalışması

Malatya'da yürütülen Kiraz Entegre Mücadele çalışmaları kapsamında, üreticilere Entegre Mücadele Üretici sertifikalarının dağıtımına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında bu yıl bir ilçe ve bir kasabada 10 kiraz üreticisi ile 116,5 dekar alanda entegre mücadele çalışmaları yürütüldü.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: ?Yeşilyurt İlçesi kiraz tarımının beşiği konumundadır. Kiraz üreticileri bilinçli bir şekilde kiraz yetiştiriciliği yapmaktadır. Bu güzel çalışmaları ödüllendirmek adına Entegre Mücadele Projesi kapsamında bilinçli ve tekniğine uygun faaliyette bulunulması çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyen çalışmalar yapması, entegre mücadele çalışmalarında örnek üreticiler olmaları nedeniyle Entegre Mücadele Üretici Sertifikası verildi. Sertifika sahipleri sertifikalarını Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Hayat Çiçek, Yeşilyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özerdem ve proje görevlisi Ali Biri'nin elinden aldılar?

Kiraz Entegre Mücadele Projesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğündeki görevli teknik elemanlar ile proje dahilindeki üreticilerin koordineli çalışmaları sağlanarak en az girdi ile yüksek verimli kaliteli ve kalıntısız ürün üretiminin sağlanması, ayrıca üreticilerin tarımsal faaliyette bulunurken yeni teknikleri kullanmaları, zararlı ve yabancı otları tanımaları, bunlara karşı uygun mücadele zamanını ve yöntemlerini öğrenerek kendi arazilerinin danışmanları haline gelmelerini sağlamanın amaçlandığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber