?Ramazan, kendimizi düzeltme adına büyük bir fırsat?

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, bereket ve rahmet ayı Ramazan'ın iyi insan olma adına büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündüz, ?Küskünlerin barışması, komşularımızla münasebetlerimizin iyileşmesi ve kendimizi hesaba çekip, düzelteme adına Ramazan büyük bir fırsattır.? dedi.

Cihan muhabirine açıklamalarda bulunan Müftü Mahmut Gündüz, Ramazan'ın getirdiği güzelliklerin tüm sene boyunca devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan boyunca nefse gem vurulduğunu anlatan Mahmut Gündüz, şunları kaydetti:

"Ramazan'ın bu güzelliklerini devam ettirmeliyiz. Bir hadis, bizlere Ramazan sonrasını da düşündürmektedir. 'Allah için yapılan işlerin en makbulü, devamlı olanıdır' hadisini unutmamak lazım. İsterse o devamlı iş az olsun. Diyelim ki bir insan Ramazan boyu beş vaktine beş daha ilave etmiş, elinden tespihini, başından takkesini düşürmeyen biri haline gelmiş ama bu titizlik ve dikkat, sadece Ramazan ayına mahsus kalmış, Ramazan'dan sonra tespihler, seccadeler sandığa, dini titizlikler gelecek Ramazan'a bırakılmış. İşte bu, Allah yanında makbul olan titizlik değildir. Allah'ın insanlara ihsan ettiği el, ayak, göz, akıl gibi sayısız nimetleri nasıl sadece Ramazan ayına inhisar etmiyor, ömür boyu devam ediyorsa, biz de Ramazan'da gösterdiğimiz özeni hayatımız boyunca göstermeliyiz."

"İHTİYAÇ SAHİBİNİ ARAYIP BULALIM"

Kur'an-ı Kerim'in indiği Ramazan ayını ?Sanki başka Ramazan'a yetişemeyeceğim' anlayışı ile doya doya yaşanması gerektiğine vurgu yapan Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, ?Çok önemli bir ibadet olan, İslam'ın 5 ana temelden biri orucun bu ayda olması, bu aya ayrı önem kazandırıyor. Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) sözlerinden anlıyoruz ki bu ay gerçekten rahmet ve bereket ayıdır. İdrak ettiğimiz bu ayın kadrini, kıymetini bilmemiz lazım. Orucumuzu huzurla, bütün ruhumuzla tutalım. ?Hayır ayı' denilen bu güzel ayda kimlere ulaşabileceğimizin hesabını yapalım, lafta kalmayalım. ?Kaç kişiye yardım ettim' diye ortaya hesap koymak lazım. Zekat ve fitrelerimizi bu doğrultuda değerlendirelim. Arayıp bulalım fakirleri. Aramazsanız bulamıyorsunuz nerede fakir, kim ihtiyaç sahibi. İyi bir insan olmanın yolunu arayalım, günahlarımız varsa tövbe edilecek en güzel zamanda yaşıyoruz. Zaaflarımız varsa, kendimizi düzeltebileceğimiz en güzel zaman dilimini idrak ediyoruz. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan'da ?selam' konusunu işliyor. ?Selamı aranızda yayınız, aranızdaki dostluklar artsın, kırgınlıklar bitsin' Hadis-i Şerif de bize selamın önemini anlatıyor. Aynı apartmanda yaşadığımız halde ?merhaba'yı birbirimizden eksik ediyoruz. Küskünlerin de barışması için yine önemli günlerde yaşıyoruz. Bayram öncesine kadar küskünler barışmalı, dinimiz, üç günden fazla küslüğü uygun görmüyor.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber