Erzurum'a 2 yeni aile sağlık merkezi kuruluyor

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, il merkezindeki aile sağlık merkezlerine önümüzdeki günlerde yenilerinin ekleneceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, iki yeni aile sağlık merkezinin Aziziye ilçesinin Dadaşkent ve Yakutiye ilçesinin Şükrüpaşa mahallelerine kurulacağını bildirdi. Bina inşaatlarının tamamlandığını dile getiren Doç. Dr. Vançelik, "İlimizde aile sağlık merkezlerinin sayısı ve kalitesi oldukça yüksek. Bu yeni aile sağlık merkezlerine Dadaşkent ve Şükrüpaşa semtlerindekini de ekleyeceğiz. Erzurum sağlık hizmetlerine fiziki olarak ulaşımda en önemli iller arasında." dedi.

Aile sağlık merkezleri sayesinde hastanelerde yığılmaların önemli ölçüde önüne geçildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Vançelik, "Aile sağlık merkezlerinin hizmete girmesiyle hastanelerimizdeki yığılmaların önüne önemli ölçüde geçildi. Ancak, çok acil durumlar olmadıkça vatandaşlarımızın semtlerindeki aile sağlık merkezlerine gitmelerini ve buralardaki hekimlerine muayene olmalarını tavsiye ediyoruz. Hasta hekimini, hekim de hastasını bu sayede iyi tanıyacağı için olası rahatsızlıklarda hastalığın takibi bu sayede daha kolay ve hızlı olacaktır." diye belirtti.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 2005'de yaptırılan bazı ilçe devlet hastanelerinin modernizasyonu ve bina güçlendirme çalışmalarının da başlatıldığını söyledi. Doç. Dr. Vançelik, Çat ve Karayazı Devlet Hastaneleri'nin depreme dayanıklı güçlendirilmesi, hasta odalarının nitelikli hale getirilmesi için tadilat çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: "Vatandaşlarımızın yüksek güvenlikli hastanelerde sağlık hizmeti almasını önemsiyoruz. 2005'de hizmete sokulan Çat ve Karayazı devlet hastanelerindeki hasta odalarını birer kişilik hale getireceğiz. Her hasta odasında duş, tuvalet ve tek refakatçisi yatağı bulunacak. Bu amaçla başlatılan tadilat çalışmaları hızla devam etmekte Ekim ayının başlarına kadar söz konusu hastanelerimizdeki tadilatı tamamlamayı hedefliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber