Mardin'in şampiyonları FEM Dershanesi'nden çıktı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda Mardin birincileri FEM Dershanesi'nden çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dil puanında İpek Yardımcı, Türkiye 30.'su Mardin il 1.'si, sayısal puanda Evin Algan Türkiye 83.'sü Mardin il 1.si, Eşit Ağırlık puanında Nurullah Yıldız Türkiye 391.'si Mardin il 1.'si ve Sözel puanda Muhammed Bora Türkiye 604.'sü, Mardin il 1.'si oldu. Aynı zamanda, bütün puan türlerinde Mardin il 2. ve 3.'leri FEM Dershanesi'nden çıktı.

Mardin FEM Dershanesi Genel Müdürü Oktay Ballı, düzenlediği basın toplantısında, il genelinde dereceye giren öğrencileri tanıttı. Haziran ayında yapılan LYS'de bütün dallarda Mardin birincisi çıkarmanın sevincini yaşadıklarını belirten Ballı, kendilerine bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür etti. Dershane olarak bireysel başarının yanında kitlesel başarıda da hedefe ulaştıklarını ifade eden Ballı, ?Dershane olarak Mardin'de büyük bir başarı sağladık.? dedi.

Aynı zamanda, ÖSYM yerleştirmelerinde tercihin çok önemli olduğunu vurgulayan Ballı, ?Eğer 2012 tercih sistemini bilmeyen veya tercihlerde tecrübe sahibi olmayan kişilere tercih yaptırılırsa ölü tercih veya hatalı tercih yapılabilir. Bu konuda FEM Dershanesi olarak 200 öğretmenimiz ile tüm Mardin'de tercih yapacak öğrencilere yardımcı olmaktan gurur duyarız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber