Teravihe gelen çocuklar camide verilen iftarda buluştu

Bursa'da, bir camide yaz Kur'an kursuna ve teravih namazlarına devam eden 400 çocuk, hayırsever bir işadamının katkısıyla düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'ndeki Edebali Camii İmam-Hatibi Mehmet Yazar tarafından düzenlenen iftar yemeğine 400 çocuk katıldı. Yaş sınırının kaldırılmasıyla bu sene camiye 500 çocuğun yaz Kur'an kursu için geldiğini belirten Yazar, "Teravih namazlarına gelen çocuklarımıza dondurma, çikolata gibi ikramlarda bulunuyoruz. Teravih namazına devam eden 400 çocuğumuzu bir hayırseverin katkısıyla düzenlenen iftarda buluşturduk" dedi.

Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz da iftar yemeğinin geleneksel hale getirileceğini söyledi. Yemeğe sponsor olan hayırsever işadamı Bülent Şener de, "Burada güzel bir olay var. Çocuklarımız camiye geliyor. Biz de bu birlik ve beraberliğin sürmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Camide iftar eden çocuklar da çok mutlu olduklarını söyledi. Kur'an kursunda Kur'an-ı Kerim'in yanısıra birçok konuyu öğrendiklerini belirten çocuklar ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Bazı çocuklar, dün oruç tuttuklarını, yoruldukları için bugün tutmamalarına rağmen davete icap ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber