Ağrı'da köpek kurtarma operasyonu

Ağrı'nın 100. Yıl Mahallesi'nde iki ev arasındaki küçük arada sıkışan ve 3 gün boyunca kurtarılmayı bekleyen 2 köpek Ağrı Belediyesi'nin uzun uğraşları sonucu evin duvarı yıkılarak kurtarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

100. Yıl Mahallesi'nde Mehmet Ulutaş adlı vatandaşın evinin yan tarafında bulunan 20 santimlik aralık ev sahibinin başına adeta bela oldu. Daha önce kendi çocuğu da bu bölüme sıkışan ev sahibi bu defa 2 köpeğin sıkışması ile zor anlar yaşadı. Köpekleri 2 gün boyunca kendi imkanları ile kurtarmaya çalışan mahalle halkı, bunu başaramayınca çareyi Ağrı Belediyesi'ne haber vermekte buldu. Mahalleye gelen ekip uzun süre köpekleri kurtarmak için canla başla çalıştı ancak köpekler kurtarmak bu kadar da kolay olmadı. Her yolu deneyen ekipler başarılı olamayınca çareyi evin duvarını yıkmakta buldu ancak ev sahibi buna itiraz etti. Maddi durumu iyi olmayan Mehmet Ulutaş evi yeniden yapamayacağını görevlilere ifade etti.

Olayın çözülmemesi üzerene İHA ekibi durumu Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'a bildirdi. Mahalleye yardımcısı İbrahim Kösedağ'ı gönderen Başkan Arslan 'Ne gerekiyorsa yapın' talimatı verdi. Eve gelerek ev sahibi Mehmet Ulutaş ile görüşen Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ, Ulutaş'a tüm zararın karşılanacağı ayrıca aileye Ramazan yardımı yapılacağı sözünü verdi. Bunun üzerine inşaat ustası olan ev sahibi Mehmet Ulutaş kendi elleri ile evinin duvarını yıkarak köpekleri sıkıştıkları yerden kurtarmayı başardı. Alkışlar arasında evden çıkarılan Köpekler Ağrı Hayvan Barınağına götürüldüler.

GECE UYUYAMIYORDUK ;

Üç gündür sıkışan köpeklerin aç ve susuz olduğunu belirten Adem Boran (13) adlı çocuk, elleri ulaşamadığı için köpeklere yemek veremediklerini söyledi. Köpeklerin gece sürekli uluduklarını ifade eden Ulutaş "Gece evde yatamıyorduk. Köpekler ağladıkça bizlerde acı çekiyorduk. Onların bu durumu tüm çocukları çok üzdü" dedi.

ÇOK MÜCADELE ETTİK ;

İhbarın ardından vakit kaybetmeden bölgeye geldiklerini belirten Ağrı Hayvan Barınağı görevlisi Cem Kapucu, tüm ekip olarak büyük mücadele verdiklerini kaydetti. Köpeklerin çok dar bir alanda sıkıştıklarını dile getiren Kapucu "Köpekleri o küçük yerden çıkarmak için her yolu denedik. Ancak ne yaptıysak ulaşmak mümkün olmadı. Köpekleri buradan çıkarmadan gitmeyeceğimizi biliyorduk. Bu nedenle Başkanımızın da yardımı ile köpekleri sıkıştıkları yerden kurtarmayı başardık. Bunun için çok mutluyuz" dedi.

AÇ VE SUSUZ KALMIŞLAR,

Köpeklerin mahsur kaldıkları 3 gün boyunca bir şey yemediğini belirten Ağrı Belediyesi Hayvan Barınağı Veterineri Edibe Demircan, yaptığı ilk muayene sonrası köpeklerin iyi olduğunu ancak aç ve susuz kalmaları nedeni ile ufak bazı sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı. Hayvanlara B vitamini verdiklerini ifade eden Demircan "2 köpeğimiz de şuanda gözlem altındalar. Durumları gayet iyi. Köpeklerin kurtarılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Barınağımızda 2 misafirimiz daha oldu. Onların kısa zamanda düzelmeleri için gerekli tedbirleri aldık" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber