Rönesans'ın, kiralanabilir alanı 500 bin metrekareyi aşacak

Alışveriş merkezleri konseptini yeniden şekillendiren, alışverişin yanında yaşam alanı ve eğlence merkezi sunan Rönesans Gayrimenkul, 3 AVM daha açmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni yatırımlarla birlikte Rönesans'ın kiralanabilir alanı 500 bin metrekareyi aşacak.

Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel, iftar yemeğine katılmak üzere geldiği Adana'da, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, ?yaşam alanı' ifadesinin Rönesans Grubu'na ait olduğunu vurgulayarak, ?'Çünkü biz, alışveriş merkezi inşa edip, sonra da kiralayarak gelir kapısı olarak düşünen anlayışta değiliz.'' dedi.

Günel, İnsanların gerçek anlamda alternatif oluşturabilecekleri bir yaşam alanı inşa etmek ilkesiyle yola çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: ?'2004 yılı itibariyle başladığımız bu anlayışla inşa ettiğimiz ve bugün sayıları 7 olan alışveriş merkezlerimiz 10 bin kişiye istihdam sağlıyor. AVM'lerimizi 160 milyon kişi ziyaret etmiş. Bu neredeyse Türkiye'nin nüfusunun yaklaşık iki katı kadar. Bunun yanı sıra kiralama yoluyla bizimle stratejik ortaklığa giren kuruluşlar da bu manada devlete yaklaşık 1 milyar liraya yakın vergi ödemiş. Bütün bunlar dikkate alındığında yatırımlarımızın önemi daha net anlaşılabiliyor.''

TÜRK EKONOMİSİNİN GELİŞİMİ

Başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Rönesans'ın 'devasa' diye tabir edilebilecek yatırımları cesaretle gerçekleştirdiğini ifade eden Günel, ?Avrupa'da veya dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan sıkıntılar, Türkiye'nin son dönem itibariyle aldığı tedbirler ve bu tedbirler dolayısıyla yatırımcının buna güvenerek daha cesurane hareket etmesi, istihdam alanları oluşturulması Türkiye'nin ekonomisiyle paralel bir durum. Bunu Türk ekonomisinin gelişmesinin dışında düşünmek biraz haksızlık olur.? diye konutu.

Genel Müdür Günel, Türkiye'de yakın gelecekte Samsun'da, Kahramanmaraş'ta ve Şanlıurfa'da, bu kentlere özgü konseptlerle yeni alışveriş merkezleri kuracaklarını belirterek, ?'Üç ildeki inşaatlarımız hızla devam ediyor. Bunun dışında Rusya'da, Türkmenistan'da, Kuzey Irak ve yeni bölgelerde yine iş geliştirme yatırım ve müteahhitlik hizmetlerimiz devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

Günel, 2013 yılının 3 aylık döneminde açacakları 3 yeni alışveriş merkezine odaklandıklarını, yeni yatırımlarla birlikte şu anda 345 bin metrekareyi bulan kiralanabilir alanının gelecek yıl 525 bin metrekare olacağını kaydetti.

Rönesans Yönetim A.Ş Varlık Yönetimi Direktörü Önder Hasdemir ise yeni yatırımların devreye girmesiyle 525 bin metrekaredeki toplam mağaza sayısının bin 530 olacağını bildirdi.

Hasdemir, geçtiğimiz günlerde Süvari Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun'un, Türk AVM yatırımcılarının, markaların güçlenmesine de katkı sunduğunun hatırlatılması üzerine konuşmasını şöyle sürdürdü: ?'Buralarda çalışan firmalar aynı zamanda yurt dışında da bir tecrübe kazanmış oluyorlar. Yurt dışına açıldıkları zaman burada edindikleri tecrübe ile hedeflerine daha rahat ulaşabiliyorlar. Dolayısıyla bu yorumu çok doğru bir tespit olarak değerlendirmek lazım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber