Vezirköprülü şehidin haberi felçli babasını yıktı

Hakkari Yüksekova'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan sözleşmeli Teğmen Nuri Akman'ın ölüm haberi felçli babasına büyük üzüntü yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acı haber Samsun'un Vezirköprü ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Kızılkoru köyündeki şehidin baba evine sahur vakti ulaştı. 27 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç olan ve görme duyularını kaybeden baba Kurtça Akman, çocukları arasında üniversiteyi okuyan tek kişi olan oğlunun şehit haberi ile adeta yıkıldı. Maddi durumu iyi olmayan, 3 kız ve 2 erkek olmak üzere 5 çocukları olan Akman ailesi bugüne kadar yakınlarının yardımlarıyla geçimlerini sağladı. Oğullarının teğmen olmasıyla rahat bir nefes alacaklarını düşünen Akman ailesi, gelen şehit haberiyle büyük bir üzüntüye boğuldu.

Yaklaşık bir ay önce bir akrabasının düğününe katılmak için köye geldiği öğrenilen 25 yaşındaki Türkçe öğretmenliği mezunu şehidin okumasına amcaları yardım etmiş. Üniversiteyi bitirdikten sonra atanamayan ve bu süre zarfında askerliğini yapmaya karar veren Nuri Akman'ın ailesine maddi yardım yapabilmek için sözleşmeli subay olarak tezkere bıraktığı öğrenildi. Yaklaşık 1,5 yıldır sözleşmeli teğmen olarak çalışan Akman, şehit düştüğü Hakkari'deki görevine başlayalı ise bir yıl olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber