Milletvekilleri'nden TSM korosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de, 3 ay önce 25 milletvekili tarafından kurulan Türk Halk Müziği Korosu'nun ardından, sanatçı vekiller şimdi de Türk Sanat Müziği korosu oluşturmak için çalışma yapacak.

Milletvekilleri Türk Sanat Müziği Korosu kuracak

AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de Türk Halk Müziği Korosu'nun yanında, yeni dönemde Türk Sanat Müziği Korosu kurmak istediklerini söyledi. Müzik piyasasında, gençlik dönemlerinde büyük keyifle dinledikleri Yusuf Nalkesen, Sadi Hoşses, Cem Karaca, Barış Manço, Sezen Aksu, Zeki Müren, Erol Evgin ve Moğollar'ın yerinin doldurulamadığını anlatan Anbarcıoğlu, Cem Karaca ve Barış Manço'nun yaptığı eserlerin hala kulaklarda olduğunu ifade etti. Anbarcıoğlu, bugün Aşık Veysel'in, hala o güzel, tadı damaklarda kalan türkülerine hasret olunduğunu ifade ederek, Aşık Mahsuni, Dadaloğlu ve Köroğlu'nun türküleriyle, tekrar bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

"HALKIMIZDAN ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALDIK"

Bu noktadan hareketle, milletvekillerinin Türk Halk Müziği korosu kurduklarını dile getiren Anbarcıoğlu, şöyle konuştu: "Halkımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Gönlümüz arzu ediyor ki, milletvekili dediğimiz, ülkenin ekonomisiyle, faizin inmesi, çıkmasıyla, enflasyonun düşmesi, kalkmasıyla değil, kültürüyle, edebiyatıyla, sanatıyla, türküsüyle, herşeyiyle dolu dolu kişiler olsun. Biz böyle bir parlamento istiyoruz. Bu konuda tüm milletvekilinin bürolarına yazı göndererek, (Türk Halk Müziği korosu kurmak istiyoruz) dedim. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürümüz ile görüştük. Bize bu konuda Sayın Mehmet Özbek hocamızı görevlendirdi." Anbarcıoğlu, koroyu oluştururken, bunun gençlere bir çağrı olmasını istediklerini ve mesajın yerini bulduğuna inandığına değinerek, halkın, kendilerini parlamentonun dışında böyle etkinliklerle görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Meclis tatile girdiği gün kokteyl düzenlenseydi, TBMM Türk Halk Müziği Korosu olarak sahne almış olacaklarını anlatan Anbarcıoğlu, "Türk Halk Müziği Korosu'nun yanında yeni dönemde Türk Sanat Müziği Korosu kurmak istiyoruz. Bunun için yakın gelecekte çalışmalara başlayacağız" dedi.

ŞİİR YAZMAYA VAKİT BULAMIYOR

Meclisin şair vekilinden biri olan ve sanatçı kimliğiyle tanınan Faruk Anbarcıoğlu, milletvekilliği nedeniyle şiir sevdasına tam olarak zaman ayıramadığını ifade etti. Matematik öğretmeni olmasına rağmen yıllardır şiir yazdığını belirten Anbarcıoğlu, "Edebiyatı çok seviyorum. Lise çağlarındayken de kültür ve edebiyat kolu başkanlığı yaptım. Tiyatrolar oynadık. Üniversite çağında da bunlar devam etti. Milletvekilliği şiir sevdamızı etkiledi. Milletvekili olduktan sonra yanlış hatırlamıyorsam 4 şiir yazabildim" diye konuştu.

TÜRKÜ KASETİNDE ŞİİRİNİ SESLENDİRDİ

Faruk Anbarcıoğlu, son olarak şiir kitabında bulunan "Alır da Giderim" adlı şiirini, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda görev yapan Emel Can Öngün'ün türkü kasetinde seslendirdi. Örgün'ün, "Sizin şiirlerinizi biliyoruz. Bana destek verir misiniz?" dediğini ifade eden Anbarcıoğlu, "(Kütahya'nın Pınarları), benim çok hoşuma giden bir türkü. (Onun müziğini ayarlarsanız olur) dedim. O müziğin üzerine (Alır da Giderim) şiirini okudum. Sanatçı kardeşlerimize yardımcı olma noktasında vaktimi, emeğimi hiç esirgemem. Atatürk'ün de dediği gibi, sanatsız bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber