Vali:'Vatandaşı adam yerine koyun'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ildeki kamu yöneticilerinden yetki devri yapmalarını isteyerek, ''Yetkilerinizi yukarıda toplayarak aşağıdaki insanların ense yapmasına müsaade etmeyin'' dedi.

İl Koordinasyon Kurulu'nun Eğitim Hizmetleri Merkezi'nde düzenlenen yılın 3. toplantısında konuşan Yüksel, Antalya'da görevli kamu yöneticilerini ''yetki devri'' konusunda uyardı.

Takım çalışması yaptıklarını ifade eden Yüksel, ''Bu takım içinde en aşağıdan yukarıya herkesin görevi var. Yetkilerinizi yukarıda toplayarak aşağıdaki insanın ense yapmasına müsaade etmeyin. Yetki devri yapın. Bu takımı iyi çalıştırın'' diye konuştu.

Yöneticilerden vatandaşların başvurularını süratle cevaplandırmalarını da isteyen Vali Yüksel, vatandaşı evine mutlu göndermenin tüm yöneticilerin görevi olduğunu belirtti.

Kamu yöneticilerinin devletle vatandaş arasında köprü olduğunu vurgulayan Yüksel, ''Türk insanının en büyük talebi, kendisinin adam yerine konulması talebidir. Sözlü ve yazılı başvuruların gereğini hemen yerine getirin'' dedi.

Hizmette kalite aradığını söyleyen Yüksel, bu kalitenin vatandaşın yüzündeki mutlulukla ölçüldüğünü belirtti.

Vali Yüksel, yöneticilerden devlete duyulan güven ve itibarı en üst noktada tutmalarını, bütçe uygulama talimatlarını da yeniden okumalarını istedi.

-2005 YILI YATIRIMLARININ 6 AYLIK BÖLÜMÜ-

2005 yılı yatırım programında yer alan yatırım projelerinin 6 aylık bölümüyle ilgili bilgi veren Yüksel, bu yıl 46 proje kapsamında 2 bin 15 iş yürütüldüğünü söyledi.

Genel ve katma bütçeli kuruluşlar ve mahalli idareler tarafından yürütülen işlerin proje bedellerinin 3 milyar 500 bin YTL olduğunu ifade eden Yüksel, geçen yılın sonuna kadar 1 milyar 600 bin YTL harcandığını, bu yıl ki ödeneğin ise 464 milyon 400 bin YTL olduğunu kaydetti. Yüksel, yılın 6 aylık bölümünde bu ödeneğin 164 milyon 400 bin YTL'sinin harcandığını bildirdi.

Yürütülen işlerin 649'unun tamamlandığını, 623'ünde çalışmaların devam ettiğini ve 97'sinin ihale aşamasında olduğunu söyleyen Yüksel, 646'sında çalışmalara başlanmadığını vurguladı. Yüksel, işlerin 728'inin ulaştırma, 195'inin tarım ve 124'ünün eğitim alanında olduğunu ifade etti.

-''KENTE HER YIL 60 BİN İNSAN YERLEŞİYOR''-

Antalya nüfusunun 1990-2000 yıllarında binde 41 oranında büyüdüğünü vurgulayan Yüksel, alınan göçle bu oranın 2000-2005 yıllarında yüzde 16.7'ye yükseldiğini kaydetti. Kente her yıl 60 bin insanın yerleştiğini ve gecekondulaşmanın arttığını ifade eden Yüksel, her yıl doğumla değil, göçle gelen binlerce çocuğun okul istediğini, hastane ve dersliklerin ihtiyacı karşılayamadığını belirtti.

Vali Yüksel, köylere yatırım yapılacağını, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltileceğini ve köylere medeni ihtiyaçların tümünün götürüleceğini bildirdi.

Eğitim yatırımlarına önem verdiğini vurgulayan Yüksel, eğitime destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Yüksel, Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Kurultayı'nın üçüncüsünün 14-16 Kasım 2005 tarihlerinde Antalya'da yapılacağını söyledi. Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'nden sürdürülebilir turizm için bir master planı talebinde bulunduklarını ve üniversitenin bu konudaki çalışmasının devam ettiğini sözlerine ekledi.

-ELEKTRİK SORUNU-

Vali Yüksel'in ayrılması üzerine Vali Yardımcısı Erkan Işılgan'ın başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, görevli müdürlerin yatırımlarla ilgili sunumlarıyla devam etti.

Alanya'da önceki yıllarda gecede 34 elektrik kesintisi yaşandığını belirten Işılgan, bu durumun turistlerde memnuniyetsizlik yarattığını söyledi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Müessese Müdürü Abdullah Uyar da Antalya'da elektrik sorununun hemen çözülebilecek bir sorun olmadığını, bölgeye uzun yıllar elektrik yatırımı yapılmadığını kaydederek, tedbirler sayesinde Alanya'da bu yıl elektrik kesintisi sorunu yaşanmadığını ifade etti.

Bölgede tek sorunlu yerin Manavgat olduğunu belirten Uyar, buradaki sorunun kısa sürede çözüleceğini sözlerine ekledi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber