Sıcaktan bunalan hayvanlar su ve dondurma ile serinliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ısınan havadan insanlar kadar hayvanlarda olumsuz etkileniyor. Sıcak havadan etkilenen hayvanlar ilk olarak fıskiye yardımı ile sulanıyor, peşinden de dondurma ile serinliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli' de faaliyet gösteren bir kafeye ait hayvanat bahçesinde bulunan yaklaşık 20 çeşit hayvanda fıskiye yöntemiyle serinletilmeye çalışılıyor. Hava sıcaklıklarına göre günde 15-20 kez su ile serinletilen hayvanların, bazı müşteriler tarafından dondurma ile de serinlemesi sağlanıyor. İşletme Müdürü İsmail Aktay, daha önce hortum vasıtasıyla ıslattıkları hayvanları şimdi fıskiye yöntemi ile serinlettiklerini söyledi. Aktay konuşmasında ?Sıcaktan bunalan hayvanlarımızı geçmiş dönemlerde hortum ile serinletiyorduk. Şimdilerde ise kurduğumuz fıskiye sistemi ile serinletiyoruz. Hava sıcaklığının derecesine göre günde 15-20 kez sistemi çalıştırıyoruz. Serinleyen hayvanlar hareketleniyor. Bazı müşterilerimiz ise külahta aldıkları dondurmaları özellikle köpeklere yedirerek serinletmeye çalışıyorlar.? dedi.

Kafe müşterilerinden 14 yaşında ki Eylül İsmailoğlu ise sıcaktan bunalan köpeklere dondurma yedirerek serinletmeye çalıştığını kaydetti. Sıcak havalardan kendileri gibi hayvanlarında etkilendiğini kaydeden İsmailoğlu, ?Hayvanların da insanlar gibi serinlemeye ihtiyaçları var. Aynı zamanda sevgiye de ihtiyaçları var. Ben de elimden geldiği kadarıyla köpeklerle vakit geçiriyorum. Dondurmayla onları serinletmeye çalışıyorum.? şeklinde konuştu.

Su ile serinleyen hayvanlar yuvalarından çıkarak kendileri için hazırlanan alanda gezmeye, horoz ve tavuklar da oyun oynamaya başladı. Bazı horozların serinledikten sonra ötmeye başlaması dikkatlerden kaçmazken, suyun en güzel keyfini çıkaran hayvanın tavus kuşu olduğu objektiflere yansıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber