Özellikle Yıldırım Beyazıt Han'ın Amasya Valiliği döneminde 610 yıl önce yaptırdığı tarihi caminin hemen yanında bulunan han; kılınan Enderun usulü teravih namazından sonra ilk uğrak yeri oluyor. İki katlı, revaklı odalardan oluşan han, tamamen kesme taşla inşa edilmiş. Hanın avlu kısmında mermer taşlardan inşa edilmiş su havuzundan gelen su sesi ile çay kaşığı sesine kimi zaman tasavvuf müziği karışıyor. Alt katında kitapçıların bulunduğu han, yaklaşık 10 yıldır her ramazan teravih namazından sonra gönül sohbetlerinde buluşan halkın uğrak yeri olmuş durumda.
Merkezi sistem ezanlarını okuyan Yıldırım Beyazıt Camii görevlisi İsmail Orhan, ilk yapıldığı dönemlerde külliye olarak kullanılan Taşhan da yaklaşık 10 yıldır teravih namazlarından sonra çay sohbetleri yapıldığını belirtiyor. İsmail Orhan, hanın gündüzleri ise kitapçılar çarşısı olarak kullanıldığını belirtiyor. Caminin ve hanın tarihi yapısı nedeniyle sohbetlere uhrevi bir lezzet kattığını belirten Orhan, yapılan sohbetlerin dini konular ile ilgili olduğunu söylüyor.
Birer ikişer camiden çıkanlar hanın yolunu tutuyor. Bu mekanı kullananlar arasında Anadolu'nun çeşitli illerinden üniversiteye gelen ve yaz okuluna kalan öğrenciler de bulunuyor.